Life

Satul din Europa unde poți vedea cele mai frumoase răsărituri din lume. Locul special pe care trebuie să-l vizitezi neapărat

Există un sat în Europa unde poți vedea cele mai frumoase răsărituri din lume. Unde se află acest loc special? Merită vizitat.
02.08.2023 | 11:03
Satul din Europa unde poti vedea cele mai frumoase rasarituri din lume Locul special pe care trebuie sal vizitezi neaparat
Satul din Europa unde poți vedea cele mai frumoase răsărituri din lume. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că există un sat în Europa unde poți vedea cele mai frumoase răsărituri din lume? E un loc special în care merită să ajungi măcar o singură dată. Cu siguranță experiența va fi una cu adevărat uimitoare.

Satul din Europa unde poți vedea cele mai frumoase răsărituri din lume

Dacă vrei să vezi cele mai frumoase răsărituri din lume, ai de unde alege. Și pe litoralul românesc sunt superbe, însă într-un alt loc din Europa sunt cu adevărat spectaculoase. Și nu e deloc departe de România.

ADVERTISEMENT

Află că cele mai frumoase răsărituri din lume le poți admira în satul Oia din Santorini. Dacă ajungi aici nu doar că vei avea parte de o vacanță ca din povești, dar cu siguranță te vei întoarce cu drag.

Unde se află acest sat? Oia, pronunțat simplu ”Ia” se află în partea de nord vest a insulei Santorini, adorată de români. De asemenea, satul e la 12 kilometri de Fira, capitala insulei și e cu adevărat aparte.

ADVERTISEMENT

Dacă ajungi în Atena, află că Oia este la doar 200 de kilometri distanță de capitala țării. Astfel, poți ajunge destul de repede aici și te poți bucura de o priveliște pe care nu o vei uita niciodată.

Ce mai poți să faci în satul Oia

Ce altceva special are acest sat? În primul rând este cea mai întinsă zonă unde vei vedea clădiri albe de-a lungul stâncilor. Satul este unul pescăresc, dar și muntos, iar est ăilalți și face deosebit.

ADVERTISEMENT

O româncă a ajuns aici și a publicat niște în care putem spune că vedem cele mai frumoase răsărituri din lume. Deși această perioadă este însă destul de aglomerată, întreaga experiență a meritat, spune aceasta.

„Oia, Santorini la răsărit. E bine să mergi la 6 – 7 dimineața dacă vrei să prinzi câteva poze fără aglomerația imensă, care începe să se formeze dupa 8:00. Oia e ultra vizitată și extrem de aglomerată din mai pâna în octombrie.

ADVERTISEMENT

Am zis că dau o fugă prin ianuarie, să am 2 zile insula numai pentru mine, să mă bucur de priveliști și de apusuri liniștită.”, a tranmis turista pe grupul de Facebook Forum Grecia.

Ce altceva mai poți să faci aici? În primul rând te poți plimba cu barca. De asemenea, te poți bucura de un vin delicios, dar și de preparate aparte. Mai poți vedea vulcani, izvoare termale, ori te poți relaxa la plajă.

ADVERTISEMENT
Tags: