Life

Stațiunea din Grecia care i-a înnebunit pe turiști. Se zice că e mai frumoasă ca Mykonos și Santorini

Unde se află stațiunea din Grecia care i-a înnebunit pe mulți turiști. Se zice că e mai frumoasă chiar și decât Mykonos și Santorini.
17.06.2023 | 21:05
Statiunea din Grecia care ia innebunit pe turisti Se zice ca e mai frumoasa ca Mykonos si Santorini
Stațiunea din Grecia care i-a înnebunit pe turiști, comparată cu Mykonos și Santorini. Sursa foto: Pixabay, Twitter/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea din Grecia despre care se spune că e mai frumoasă decât Mykonos și Santorini i-a fascinat pe turiști. Mulți au avut de spus numai cuvinte de laudă despre această destinație, care nu este la fel de cunoscută ca altele.

Stațiunea din Grecia care i-a fascinat pe mulți turiști, comparată cu Mykonos și Santorini. Unde se află

Grecia este una dintre destinațiile de vacanță preferate ale multor turiști din lume. Plajele cu nisip fin, peisajele de vis, orașele spetaculoase și mâncarea delicioasă reprezintă motivele pentru care această țară este atât de preferată, la nivel global.

ADVERTISEMENT

Printre cele mai cunoscute destinații de vacanță se numără insulele Creta, Thassos, Zakynthos, Santorini și Mykonos. Ultimele două sunt ceva mai costisitoare, însă nu ar fi cele mai frumoase destinații grecești, după cum afirmă unii turiști.

Situat pe insula Rhodos, orașul-cetate Lindos i-a cucerit pe turiștii străini. În 2022, orașul a fost votat, pe TripAdvisor, la categoria “Alegerea Turiștilor”, cu 12.000 de recenzii, cele mai multe fiind pozitive.

ADVERTISEMENT

Lindos este un sat pescăresc renumit pentru felul în care a reușit să-și păstreze frumusețea istorică. Turiștii se pot relaxa în golful mic St. Paul, după care pot vizita Acropola și Muzeul de Arhelogie. De asemenea, se pot vizita și alte situri arheologice în orășel.

Există și o metotă tradițională de transport în sat, și anume măgarii. Pentru a urca pe dealurile abrupte din sat, turiștii optează pentru această modalitate.

ADVERTISEMENT

Mai mulți turiști străini au relatat experiențele lor în timpul vacanței din Lindos. Destinația este recomandată mai ales pentru cei care sunt pasionați de cultură. “Un loc minunat pentru iubitorii de cultură și istorie, atmosferă minunată, te simți ca pe vremuri și nu vrei să te întorci”, a scris cineva pe TripAdvisor.

“Oraș fantastic, plin cu o mulțime de magazine pentru a cumpăra bijuterii, plus o acropolă frumoasă, cu multă istorie! Plimbarea până la acropole merită din plin, are priveliști uluitoare și să vezi monumentele antice este ceva ce pur și simplu nu poate fi ratat!”, a mai scris cineva.

ADVERTISEMENT

“Un loc uimitor, este cel mai bun din ce am văzut în Rodos. Vedeți vechiul Lindos din vârful dealului și vizitați plaja + golful St Paul”, a comentat cineva, notează ziare.com.

Ce i-a mai fascinat pe turiști la Lindos

Totodată, mulți turiști au fost impresionați de ospitalitatea locuitorilor din Lindos. În plus, există multe magazine de suveniruri și locuri unde se pot savura băuturi în micuțul oraș.

“Un loc absolut frumos, cu multă istorie. O mulțime de magazine care vând suveniruri, mâncare, băuturi și haine. Plaje frumoase de asemenea.”

“Mi-a plăcut să mă plimb prin micul labirint de străzi, cu numeroasele magazine, care apăreau la fiecare colț. O mulțime de locuri unde să mănânci sau să te oprești pentru o băutură/înghețată. Toată lumea extrem de prietenoasă”, au mai scris turiștii despre Lindos.

Orașul Lindos este considerat de unii turiști chiar mai frumos decât insulele Santorini și Mykonos. “Nu mă așteptam la asta, am fost în Mykonos și Santorini, dar Lindos a fost la fel de frumos, poate mai frumos”, se arată într-o altă recenzie.

Deși există magazine și restaurante în Lindos, acestea nu-i dau aerul unui oraș comercial, după cum a mai afirmat un turist. În magazinele de suveniruri se vând multe obiecte făcute manual, iar cafenelele au mâncare grecească.

ADVERTISEMENT