Life

Satul din România care este “cel mai frumos loc din lume”. Are un potențial turistic uriaș, cu “aer curat, clima calmă din timpul iernii și natură virgină”

Acest sat din România este ”cel mai frumos loc din lume” și are un potențial turistic uriaș. Puțini români au și auzit însă de el.
06.01.2024 | 13:00
Satul din Romania care este cel mai frumos loc din lume Are un potential turistic urias cu aer curat clima calma din timpul iernii si natura virgina
Satul din România care este "cel mai frumos loc din lume". Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

România are numeroase locuri superbe, de care însă nu toată lumea știe. Acest sat, spre exemplu, este considerat de unele persoane ca fiind ”cel mai frumos loc din lume” și are un potențial turistic uriaș.

Satul din România care este “cel mai frumos loc din lume”

Pentru cei care sunt în căutarea unei vacanțe perfecte în România, există un loc și pentru așa ceva. Nu e nevoie să traversăm Europa, sau să ajungem în alte colțuri ale globului pentru a vedea peisaje superbe sau pentru a ne bucura de aer curat.

ADVERTISEMENT

Acest sat din România, considerat ca fiind ”cel mai frumos loc din lume” poate fi alegerea perfectă. Este vorba despre satul Blăjani, unde, spun cei care au ajuns, timpul parcă trece altfel.

Preotul Paul Iulius Negoiță le-a povestit celor de la dcnews.ro despre acest loc de vis. El spune că de altfel, acest sat din România este locul său favorit și că de asemenea îl recomandă cu mare drag.

ADVERTISEMENT

De ce este ”cel mai frumos loc din lume”? În primul rând vorbim despre un loc sălbatic, dar totuși cât se poate de curat și de cald. De asemenea, priveliștea de aici nu poate fi comparată cu nimic altceva, povestește preotul.

Preotul Paul Iulius Negoiță s-a îndrăgostit de acest loc

„Nu am fost niciodată obiectiv când a venit vorba de Buzău. E locul meu și sunt subiectiv. Îl văd ca cel mai frumos loc din lume. Evident, în acest județ sunt atras de multe locuri, însă nu vibrez în fiecare la fel. Este iarăși o atitudine subiectivă. Cel mai aproape mă simt de locul în care am copilărit, la Blăjani, unde merg foarte des.

ADVERTISEMENT

Deși nu-mi place deloc cum este administrat și regret că acest sat cu o istorie de aproape 500 de ani pare că-și va închide ușa în fața istoriei, locul are un pitoresc aparte. Este cel mai frumos sat din preajma Buzăului.

Din păcate, lipsa condițiilor de viață nu l-a făcut atractiv celor care caută liniște și vor să evite aglomerația urbană. Eu am avut curajul de a paria pe viitorul acestui sat, care, dacă va fi bine organizat, poate deveni atractiv pentru natura lui virgină, pentru sălbăticia lui, pentru clima calmă din timpul iernii, pentru aerul curat, pentru dealurile care-l protejează ca pe o cetate, pentru dansurile unice de aici”, a menționat acesta, pentru DC News.

ADVERTISEMENT

Ce poți să faci în acest loc din România? Preotul Paul Iulius Negoiță a dat câteva idei. Se pare că iubitorii de trasee vor fi cei mai fericiți când ajung aici. În satul Blăjani există numeroase dealuri și trasee care pot fi exploatate.

Sunt într-adevăr și câteva inconveniente, având în vedere că zona începe să se dezvolte. Tocmai din acest motiv, oricine vrea să se mai bucure de o experiență unică, ar fi bine să se grăbească.

Unde se află Blăjani? La o distanță de 25 de kilometri de Buzău. Practic, acest loc de vis din România se află în partea central-sudică a Piemontului Blăjani – parte a Subcarpaţilor Vrancei.

ADVERTISEMENT