Life

Locul din Europa unde nu există mașini și nici poluare. I se spune Veneția Nordului, iar peisajul e unul de basm

Regiunea europeană în care nu sunt autoturisme și aer contaminat. Este cunoscută drept Veneția Nordului și are un decor spectaculos.
17.11.2023 | 17:16
Locul din Europa unde nu exista masini si nici poluare I se spune Venetia Nordului iar peisajul e unul de basm
Regiunea europeană în care nu sunt autoturisme și aer contaminat. Este cunoscută drept Veneția Nordului și are un decor spectaculos. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Locul din Europa unde nu există mașini și nici poluare. I se spune Veneția Nordului, iar peisajul e unul de basm. Turiștii care au ajuns aici s-au declarat impresionați de ceea ce au văzut și de panorama desprinsă dintr-o carte.

Regiunea europeană în care nu sunt autoturisme și aer contaminat. Este cunoscută drept Veneția Nordului și are un decor spectaculos

Giethoorn reprezintă regiunea europeană în care nu sunt autoturisme și aer contaminat. Este cunoscută drept Veneția Nordului și are un decor spectaculos, fiind situat în inima Olandei. Orașul este o așezare mică care a fost construită în anii 1200.

ADVERTISEMENT

Localitatea situată în provincia Overijssel este înconjurată de o vastă rezervaţie naturală, denumită De Wieden. În broșurile turistice locale mai apare și faptul că locuitorii nu au străzi, deplasările făcându-se pe jos, pe poduri sau pe apă cu ajutorul bărcilor.

Micul orășel este locuit de peste 2.600 de persoane, care trăiesc într-o comunitate idilică. Locuitorii folosesc bărci cu motoare eco de capacitate mică care nu poluează fonic pentru că au ales să fie păstrat ca atunci când a fost ridicat.

ADVERTISEMENT

Casele au acoperișuri de paie și sunt visul multor persoane de pretutindeni datorită vieții simple care există aici. Totul este proiectat pentru o existență cât mai plăcută pentru că nu sunt drumuri și nu există aglomerație.

De asemenea, aerul este curat pentru că nu există industrie în regiune. Cei care doresc să se bucure de liniște și un peisaj de vis, desprins dintr-un tablou, pot descoperi acest loc mirific, cu canale frumoase și curate.

ADVERTISEMENT
Giethoorn, locul fără mașini și poluare
Giethoorn, locul din Olanda fără mașini și poluare. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Giethoorn, orașul olandez adorat de români

Giethoorn este orașul olandez care a fost decoperit de foarte mulți turiști români. Regiunea este adorată de bloggerii de travel, care au numai cuvinte de laudă pentru ceea ce au descoperit și pe care o recomandă și altora.

„Unul dintre locurile mele preferate din Europa! Cunoscut ca și Veneția Nordului, Giethoorn este un loc pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ajungi în Olanda. Aici te poți deplasa doar pe jos sau cu barca. 

ADVERTISEMENT

În inima acestui orășel nu există străzi sau mașini, astfel că pare desprins din povești”, a scris Aura Călătorește pe pagina personală de Instagram, despre locul care descrie perfect conexiunea dintre natură și om.

Olandezii nu vor ca regiunea să fie degradată de tehnologie, motiv pentru care trăiesc o viață simplă. Pe de altă parte, turismul joacă un rol important în economia locală, călătorii fiind încântați de această oază de liniște.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Schema prin care turiştii au fost păcăliţi cu cazări ieftine în Mamaia Nord....
Schema prin care turiştii au fost păcăliţi cu cazări ieftine în Mamaia Nord. Au plătit mii de lei să stea la un hotel care era închis
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”