Life

Locul din Europa unde nu există mașini și nici poluare. I se spune Veneția Nordului, iar peisajul e unul de basm

Regiunea europeană în care nu sunt autoturisme și aer contaminat. Este cunoscută drept Veneția Nordului și are un decor spectaculos.
17.11.2023 | 17:16
Locul din Europa unde nu exista masini si nici poluare I se spune Venetia Nordului iar peisajul e unul de basm
Regiunea europeană în care nu sunt autoturisme și aer contaminat. Este cunoscută drept Veneția Nordului și are un decor spectaculos. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Locul din Europa unde nu există mașini și nici poluare. I se spune Veneția Nordului, iar peisajul e unul de basm. Turiștii care au ajuns aici s-au declarat impresionați de ceea ce au văzut și de panorama desprinsă dintr-o carte.

Regiunea europeană în care nu sunt autoturisme și aer contaminat. Este cunoscută drept Veneția Nordului și are un decor spectaculos

Giethoorn reprezintă regiunea europeană în care nu sunt autoturisme și aer contaminat. Este cunoscută drept Veneția Nordului și are un decor spectaculos, fiind situat în inima Olandei. Orașul este o așezare mică care a fost construită în anii 1200.

ADVERTISEMENT

Localitatea situată în provincia Overijssel este înconjurată de o vastă rezervaţie naturală, denumită De Wieden. În broșurile turistice locale mai apare și faptul că locuitorii nu au străzi, deplasările făcându-se pe jos, pe poduri sau pe apă cu ajutorul bărcilor.

Micul orășel este locuit de peste 2.600 de persoane, care trăiesc într-o comunitate idilică. Locuitorii folosesc bărci cu motoare eco de capacitate mică care nu poluează fonic pentru că au ales să fie păstrat ca atunci când a fost ridicat.

ADVERTISEMENT

Casele au acoperișuri de paie și sunt visul multor persoane de pretutindeni datorită vieții simple care există aici. Totul este proiectat pentru o existență cât mai plăcută pentru că nu sunt drumuri și nu există aglomerație.

De asemenea, aerul este curat pentru că nu există industrie în regiune. Cei care doresc să se bucure de liniște și un peisaj de vis, desprins dintr-un tablou, pot descoperi acest loc mirific, cu canale frumoase și curate.

ADVERTISEMENT
Giethoorn, locul fără mașini și poluare
Giethoorn, locul din Olanda fără mașini și poluare. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Giethoorn, orașul olandez adorat de români

Giethoorn este orașul olandez care a fost decoperit de foarte mulți turiști români. Regiunea este adorată de bloggerii de travel, care au numai cuvinte de laudă pentru ceea ce au descoperit și pe care o recomandă și altora.

„Unul dintre locurile mele preferate din Europa! Cunoscut ca și Veneția Nordului, Giethoorn este un loc pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ajungi în Olanda. Aici te poți deplasa doar pe jos sau cu barca. 

ADVERTISEMENT

În inima acestui orășel nu există străzi sau mașini, astfel că pare desprins din povești”, a scris Aura Călătorește pe pagina personală de Instagram, despre locul care descrie perfect conexiunea dintre natură și om.

Olandezii nu vor ca regiunea să fie degradată de tehnologie, motiv pentru care trăiesc o viață simplă. Pe de altă parte, turismul joacă un rol important în economia locală, călătorii fiind încântați de această oază de liniște.

ADVERTISEMENT