News

Satul în care consumul de alcool este interzis. Locuitorii sunt obligați să respecte o serie de reguli stricte pentru a trăi acolo

Locul în care alcoolul este interzis. Nu se găsește nici măcar în magazine și nici în pub-uri, cu toate că orașul este plin de turiști.
07.02.2024 | 20:18
Satul in care consumul de alcool este interzis Locuitorii sunt obligati sa respecte o serie de reguli stricte pentru a trai acolo
Locul din Europa unde alcoolul este interzis. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Atunci când se gândesc la vacanțe, mulți români au în minte cel puțin un pahar de vin, servit la ceas de seară împreună cu prietenii sau cu persoana iubită. Totuși, există un oraș în Europa, foarte aproape de țara noastră, unde consumul de alcool este complet interzis.

Orașul din Europa unde alcoolul este interzis

Românii sunt adepții petrecerilor cu mâncare multă și băuturi mai mult sau mai puțin fine. Iar atunci când merg în vacanțe, nu fac rabat de la aceste obiceiuri. De altfel, nimic nu se compară cu savoarea unui pahar de vin pe o terasă cu priveliște superbă.

ADVERTISEMENT

Ei bine, există locuri- chiar destinații turistice din Europa unde multe persoane ar avea un adevărat șoc cultural. Pentru că alcoolul este strict interzis în această zonă, situată nu foarte departe de țara noastră.

Este vorba despre un sat din orașul industrial Birmingham. Așezarea este cunoscută și pentru peisajele sale idilice, unde multitudinea de turiști poate avea parte de experiențe unice.

ADVERTISEMENT

Micul sat Bournville a fost construit de familia Cadbury și chiar dacă este mai cunoscut pentru ciocolată și pentru peisajele idilice, regulile ciudate pe care oamenii trebuie să le respecte i-au adus, de asemenea, realitatea.

Nu există băutură nici în magazine

Atunci când aud de satul a fost fondat de George și Richard Cadbury, fiii lui John Cadbury, multora le vine în minte celebra fabrică de ciocolată, care are o tradiție de peste două secole.

ADVERTISEMENT

La început, John Cadbury a deschis un magazin micuț în Birmingham, unde comercializa ceai, cafea și ciocolată caldă. Ulterior, afacerea s-a transformat într-una dintre cele mai mari companii producătoare de dulciuri.

În ciuda istoriei speciale, așa cum am menționat și anterior, în satul situat nu foarte departe de țara noastră există anumite legi greu de înțeles pentru multe persoane, dar care nu sunt negociabile.

ADVERTISEMENT

Localnicii, dar și cei care vizitează Bournville nu au voie să consume băuturi alcoolice, dar nici să le cumpere, căci acestea nu se găsesc nici în magazine și nici în pub-uri sau restaurante, notează The Sun. 

De asemenea, orice îmbunătățire a casei trebuie aprobată, pentru a menține imaginea perfectă a satului. De asemenea, se recomandă să nu există garduri, iar locuitorii sunt obligați să-și întrețină grădina din față.

ADVERTISEMENT