Life

Orașul în care femeile nu pot să nască. Este interzis să mori în acest loc

În ce oraș femeile nu pot să nască. Tot aici este interzis să mori, iar noaptea durează patru luni. Locul este încărcat de mister.
09.12.2023 | 12:09
Orasul in care femeile nu pot sa nasca Este interzis sa mori in acest loc
Acesta este considerat cel mai nordic oraș al lumii. Sursa foto: Quark Expeditions
ADVERTISEMENT

Există în această lume locuri încărcate de mister. Modul cum natura se manifestă aici, dar și regulile care sunt prevăzute oferă o latură enigmatică. O astfel de zonă este cel mai nordic oraș de pe Glob, unde noaptea ține patru luni, femeile nu pot să nască, iar localnicilor le este interzis să… moară. Totuși, ce se întâmplă dacă încalci astfel de situații, care nu pot fi controlate de cele mai multe ori?

În ce oraș femeile nu pot aduce copii pe lume, iar oamenilor le este interzis să moară

Longyearbyen, cunoscut și ca orașul cel mai nordic de pe Terra, este un loc unde sunt stabilite legi foarte ciudate. Într-o lume în care se pune mare preț pe libertate, ți-ar fi foarte greu să supraviețuiești aici, atât din cauza regulilor pe care trebuie să le respecț, dar și din cauză că pe parcursul a patru luni nu vei vedea deloc soarele.

ADVERTISEMENT

Longyearbyen se găsește în partea de vest a insulei Spitsbergen, care aparține Norvegiei. Conform ultimului recensământ, din 2019, în Longyearbyen sunt puțin peste 2.000 de oameni, mai exact 2368. O bună perioadă, până în anii 90, ei s-au descurcat grație mineritului de cărbune.

Chiar dacă industria mineritului de cărbune a dispărut odată cu trecerea timpului și le este mai greu să se descurce, foarte mulți dintre localnici au preferat să rămână în continuare în Longyearbyen. Turismul este o sursă de unde se întrețin, turiștii fiind atrași atât de faptul că noaptea ține patru luni, cât și de minele devenite acum monumente de arhitectură industrială.

ADVERTISEMENT

Femeile sunt transportate pe continent dacă trebuie să nască, la fel și oamenii grav bolnav, în prag de moarte

În Longyearbyen nu există nașteri, iar dacă o femeie însărcinată se apropie de termenul aducerii copilului pe lume va fi transferată cu o săptămână înainte pe continent. Aici vor fi nevoite să petreacă mai mult timp, deoarece bebelușii sunt foarte vulnerabili la frigul extrem care se instalează peste Longyearbyen.

În cazul unei persoane grav bolnave, despre care se bănuiește că este în prag de moarte, și aceasta este transportată pe continent, mai exact în Oslo, pentru a deceda aici. Totuși, dacă se întâmplă ca o persoană să moară în Longyearbyen, trupul neînsuflețit îi va fi apoi dus la cimitirul local, unde poate alege, înainte de a se stinge din viață, dacă să fie îngropată sau incinerată, potrivit medium.com

ADVERTISEMENT

Un pericol pentru oamenii decedați din Longyearbyen o reprezintă urșii polari. Aceștia nu se dau în lături de la a se hrăni cu un cadavru, în căutarea hranei, iar cadavrele aici rămân înghețate multă vreme, ca un efect al valorilor termice extrem de scăzute.

Și pentru animale regulile sunt bătute în cuie în cel mai nordic oraș de pe Pământ. În Longyearbyen nu sunt acceptate pisicile, pentru a nu altera fauna. Totodată, fiecare cetățean are obligația de a se descălța la intrarea în orice clădire, iar alcoolul este raționalizat din cauza prețului foarte mic.

ADVERTISEMENT

Seiful din oraș care ar putea salva omenirea

De asemenea, în Longyearbyen nu se tolerează persoanele care nu muncesc. Dacă ajungeți vreodată aici, aflați și că în Longyearbyen s-a făcut în 2008 un depozit de semințe, unde se are ca scop colectarea a 100 de milioane de specii de plante de pe Terra. Acesta ar putea salva lumea, în cazul unei Apocalipse, potrivit oamenilor de știință.

ADVERTISEMENT