Sport

Scaloni, despre modul în care lucrează cu Leo Messi: “Cum ar fi să-i spun eu mereu să paseze?”

Lionel Scaloni a l-a avut pe Lionel Messi ca exemplu pentru fotbalul modern. Selecționerul Argentinei este de părere că jucătorii trebuie să fie lăsați să greșească.
28.01.2024 | 12:20
Scaloni despre modul in care lucreaza cu Leo Messi Cum ar fi sai spun eu mereu sa paseze
Lionel Scaloni a l-a avut pe Lionel Messi ca exemplu pentru fotbalul modern. Selecționerul Argentinei este de părere că jucătorii trebuie să fie lăsați să greșească. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat pentru Marca, Lionel Scaloni a vorbit despre fotbalul modern și l-a dat pe Lionel Messi ca exemplu. Selecționerul Argentinei a ținut un întreg discurs în care susține că jucătorii tineri trebuie să fie lăsați să greșească.

Messi, exemplul lui Scaloni pentru fotbalul modern

Discuția a început de la fotbalul modern, acesta fiind subiectul principal al interviului. Astfel, Lionel Scaloni l-a dat exemplu pe Messi în ceea ce privește calitatea pe care o are. Selecționerul Argentinei este de părere că din cauza noilor metode de antrenamente pe care le fac copiii, fotbalul va deveni un sport robotic.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul susține că dacă tinerii jucători nu vor fi lăsați să se distreze și să greșească când sunt mici, acest lucru va duce la fotbaliști cu foarte puțină atitudine în teren, dar și curaj. În sine, sportul se va transforma în ceva monoton și deloc atractiv pentru fani.

“Copiii trebuie să facă greșeli”

“Desigur, nu mai există jucători care să dribleze. Ei nu mai există pentru că de îndată ce primesc mingea, le spui ‘Pasează!’. Cum ar fi să-i spun eu mereu lui Messi să paseze? Imaginați-vă dacă lui Messi când avea opt ani i s-ar fi spus tot timpul ‘Pasează!’ de antrenorii lui, nu l-am avea astăzi. Este impresionant.

ADVERTISEMENT

Pentru că fotbalul a devenit un lucru atât de mare, toată lumea citește, studiază și crede că cu asta se poate descurca. Ii spui unui copil de 7 sau 8 ani să facă diagonala, să acopere…. Are șapte ani!

Lasă-l să joace mingea, lasă-l să facă greșeli și când va avea 14 sau 15 ani trebuie să începi să-l corectezi. Este un mesaj pentru viitor. Acesta este un sport și frumusețea fotbalului nu trebuie pierdută.

ADVERTISEMENT

Exemplul clar este cu copiii. Când au 12 sau 13 ani trebuie să joace mingea și să se distreze, și să nu fi atât de mult peste ei corectându-i, pentru că le iei esența și așa vom vedea din ce în ce mai puțini jucători cu acea atitudine lipsită de griji. Așa cum obișnuiam să vedem înainte”, a declarat Lionel Scaloni pentru sursa citată.

Leo Messi, garaj de lux cu bolizi de milioane

Lionel Messi nu este cunoscut ca fiind unul dintre fotbaliștii foarte excentrici. Îmbrăcat mai tot timpul simplu și la volanul unui SUV care nu iese tot timpul în evidență, argentinianul ține departe de ochii lumii garajul său de lux cu bolizi de milioane. Decarul susține că îi place să conducă, dar o face calm și relaxat.

ADVERTISEMENT

“Când sunt în mașină, cel mai des în drum spre antrenament, conduc cât se poate de calm și liniștit. Chiar îmi place să conduc, mă relaxează. Este plăcut să ai un pic de timp înainte de antrenament să te relaxezi. La fel și înaintea unui meci oficial. Mereu aleg să merg pe aceeași rută, pentru că mă ajută să mă concentrez”, a declarat Messi.

ADVERTISEMENT