Sport

Lionel Messi, gata să revină la Paris pentru Argentina! Vrea la Jocurile Olimpice imediat după Copa America

Lionel Messi vrea să joace cu orice preț pentru Argentina la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara aceasta, practic orașul de unde a plecat nu în tocmai cele mai bune condiții.
21.01.2024 | 09:30
Lionel Messi gata sa revina la Paris pentru Argentina Vrea la Jocurile Olimpice imediat dupa Copa America
Lionel Messi și Angel Di Maria, arma secretă a Argentinei la JO de la Paris? ”Cea mai bună alegere”
ADVERTISEMENT

Același lucru îl dorește și Angel Di Maria, fotbalist ajuns la 35 de ani. Cele două vedete ale Argentinei ar considera că este ultima șansă să își reprezinte echipa națională la cel mai înalt nivel, cu toate că la Jocurile Olimpice de obicei federațiile și selecționerii trimit mai degrabă jucători mai puțin cunoscuți și neapărat pe cei din categoria U23.

Lionel Messi și Angel Di Maria, arma secretă a Argentinei la JO de la Paris

Cert e că Federația Argentiniană de Fotbal (AFA), precum și selecționerul U23 nu s-ar opune acestei propuneri, astfel că Lionel Messi și Angel Di Maria pot fi prezenți la Paris, dacă nu se vor răzgândi. Momentan, cei doi ar ține neapărat să ajungă la Paris, la vară.

ADVERTISEMENT

Ambii și-au câștigat dreptul de a alege dacă vor ori nu să meargă la JO de la Paris”, a declarat Javier Mascherano, conform Direct TV Sports. Lionel Messi și Angel Di Maria sunt deja campioni olimpici în 2008, după finala câștigată de Argentina contra Nigeriei, scor 1-0, la Olimpiada de la Beijing.

Cu toate acestea, echipa națională pare să rămână prioritatea celor doi fotbaliști, în condițiile în care la echipele de club au câștigat tot ce se putea, mai ales Lionel Messi. Interesant, pentru Lionel Messi ar fi o revedere spectaculoasă cu fanii fotbalului din Paris, care l-au venerat în urmă cu mai mulți ani.

ADVERTISEMENT

Cert e că, potrivit presei din Argentina, Lionel Messi și Angel Di Maria ar urma să fie prezenți la Olimpiadă, competiție care începe la doar 12 zile după finala Copa America, o altă competiție pe care Argentina o tratează cu maximă seriozitate.

Între timp, în America de Sud va începe turneul preolimpic, astfel că fotbaliștii argentinieni vor fi destul de ocupați. ”Ambii vor trebui să fie prezenți în turneul de pregătire al selecționatei U23 programat în martie în China”, transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT

Argentina face parte dintr-o grupă de calificare la JO alături de Paraguay U23, Chile, Uruguay și Peru, însă doar primele două se vor califica. Conform regulamentului, echipele naționale care vor juca la Olimpiadă vor trimite doar sportivi cu vârsta sub 23 de ani. Excepție pot face trei fotbaliști, printre care Leo Messi sau Angel Di Maria.

Lionel Messi nu a început momentan sezonul în MLS cu Inter Miami, în timp ce Angel Di Maria este preocupat momentan de echipa sa de club, Benfica Lisabona, însă e cert că cei doi fotbaliști nu vor participa la aceste preliminarii.

ADVERTISEMENT

Doar că, cei doi veterani se vor întâlni cu tinerii pregătiți de Mascherano și vor încerca să se apropie de aceștia înainte de Olimpiadă. Desigur, nimeni nu concepe ca Argentina să nu fie prezentă la acest turneu, prin prisma valorii lotului.

”Sper ca echipa U23 să fie condusă la JO 2024 de Lionel Scaloni. Și să beneficieze de aportul lui Messi și Di Maria. Ambii și-au câștigat dreptul de a alege dacă vor ori nu să meargă la JO de la Paris. Pentru Angel ar fi și cea mai bună ocazie de a se retrage din națională. Cred că AFA va fi de acord”, a mai punctat antrenorul naționalei U23.

ADVERTISEMENT