News

“Schema milionul” face ravagii pe stațiunile de pe litoralul românesc. Cum sunt păcălite vânzătoarele magazinelor

Vânzătoarele de pe litoral cad victime ale escrocilor. Mai multe cazuri au fost raportate în Costinești. Ce este „schema milionul”
20.07.2023 | 09:54
Schema milionul face ravagii pe statiunile de pe litoralul romanesc Cum sunt pacalite vanzatoarele magazinelor
"Schema milionul" face ravagii pe litoral. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Replica Online
ADVERTISEMENT

“Schema milionul” face ravagii pe stațiunile de la malul mării. Vânzătoarele magazinelor cad victime ale hoților, mai ales în această perioadă aglomerată în care fluxul de turiști este mult mai mare.

“Schema milionul” face victime pe litoral

Una dintre cele mai cunoscute metode de a păgubi comercianții este din nou „la modă” pe litoralul românesc. Acesta este asemănătoare schemei „șmen”, prin care victima este indusă în eroare.

ADVERTISEMENT

Mai multe escrocherii de acest gen au fost semnalate în stațiunea Costinești. Potrivit presei locale, în acțiuni sunt implicate două persoane care lucrează în mod organizat.

Indivizii au fost văzuți într-o mașină BMW, cu numere de înmatriculare de Marea Britanie, conform martorilor citați de Replica Online. Ei au reușit să dea astfel de „lovituri” la mai multe magazine de pe litoralul românesc.

ADVERTISEMENT

Cum funcționează „schema milionul”

Vizați de „schema milionul” sunt operatorii economici, dar chiar și trecătorii de pe stradă. Mai exact, escrocii merg în magazine și solicită schimbarea unor sume de bani. Atunci când obțin banii, indivizii distrag atenția victimei.

Ei reușesc să o țină de vorbă, moment în care sustrag o parte din bani. Cel mai recent caz a fost semnalat de polițiștii din Costinești. Întâmplarea a avut loc în noaptea de 15 spre 16 iulie la o societate comercială din stațiune.

ADVERTISEMENT

Cei doi indivizi sunt un bărbat și o femeie, care lucrează pe „ture”, conform sursei citate. Mai mult, victimele spun că aceștia par că au experiență în astfel de infracțiuni, având în vedere modul în care îi abordează.

Hoții preferă litoralul românesc pentru a-și desfășura „activitatea”, deoarece angajații magazinelor pot fi moleșiți din cauza căldurii și obosiți. Totodată, ei sunt mult mai solicitați în timpul verii, având în vedere aglomerația și fluxul mare de turiști.

ADVERTISEMENT

În cazul în care sunteți victima unor astfel de indivizi, oamenii legii recomandă „să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.”

ADVERTISEMENT