News

22 de escroci români care acţionau la Turnul Eiffel au fost arestaţi. Câştigau peste 60.000 de euro pe zi, din alba-neagra

22 de escroci români care acţionau la Turnul Eiffel au fost ridicați de oamenii legii din Franța. Au câștigat sume imense de bani, din alba-neagra.
27.06.2023 | 19:15
22 de escroci romani care actionau la Turnul Eiffel au fost arestati Castigau peste 60000 de euro pe zi din albaneagra
22 de escroci români care acţionau la Turnul Eiffel, arestați. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

22 de escroci români care acţionau la Turnul Eiffel au fost arestaţi de polițiștii din Franța. Este vorba despre un grup infracțional care ar fi păcălit zeci de turiști cu jocul alba-neagra. Activitatea le aducea chiar și peste 60.000 de euro pe zi.

22 de escroci români care acţionau la Turnul Eiffel, arestaţi

Acțiunea polițiștilor s-a desfășurat în cursul zilelor de luni și marți. Din cercetări reiese că românii își făceau „treaba” în special în zona Turnului Eiffel. Șeful rețelei s-ar afla în România. Acesta nu a fost arestat deocamdată.

ADVERTISEMENT

Polițiștii mai transmit că partenera sa, care ar fi și mâna lui dreaptă, a ajuns în custodia oamenilor legii. Cei care făceau parte din grupare procedau într-un mod diferit față de alți șarlatani, înșelând turiștii cu alba-neagra.

Mai exact, cel care manevra paharele avea mai mulți complici. Aceștia pretindeau că sunt jucători și provocau turiștii să intre în joc și să mizeze sume de bani. Se începea de la 50 de euro, iar ulterior valoarea creștea.

ADVERTISEMENT

Zeci de mese erau „instalate”, zi de zi, în zonele turistice din Franța. Potrivit oamenilor legii, câștigul anual estimat era de peste un milion de euro. Poliția judiciară franceză a intrat pe fir în anul 2022, după ce a primit informații de la poliția română.

„Această operaţiune a făcut posibilă reţinerea şefilor reţelei şi dezmembrarea unui adevărat grup infracţional organizat, potrivit sursei apropiate dosarului”, citată de Agerpres. Intervenția din aceste zile s-a desfășurat în zona Trocadero, a Turnului Eiffel.

ADVERTISEMENT

40 de percheziții în România și Franța

Amintim că în luna mai 2023, Parchetul European a desfășurat 40 de percheziții în România și Franța, în urma unei investigării unei fraude de peste 30 de milioane de euro cu fonduri europene și naționale în cadrul unor proiecte.

Conform cercetărilor, a fost vizată o schemă prin care au fost ”emise scrisori de garanţie false către beneficiari de proiecte finanţate din fonduri UE, care pretindeau că asigură proiectele împotriva unor eventuale daune”.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în 2020- 2023 au fost trimise astfel de scrisori de bănci fictive. În realitate, instituțiile nu aveau lichidități suficiente pentru a acoperi daunele asigurate. În România, perchezițiile au avut loc în Bucureşti, Alba, Arad, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Mureş şi Olt.

ADVERTISEMENT
Tags: