News

Schimbare la Instagram. Două noi funcții pregătite de rețeaua de socializare. Ce vizează modificările

09.07.2019 | 15:26
Schimbare la Instagram Doua noi functii pregatite de reteaua de socializare Ce vizeaza modificarile
ADVERTISEMENT

Cei de la Instagram fac o schimbare importantă pentru ca utilizatorii să lupte mai eficient cu haterii și hărțuitorii. Rețeaua de socializare va avea doi noi funcții care vizează combaterea bullying-ului în mediul online. Astfel că, de acum înainte vor dispărea comentariile jignitoare mult mai ușor, iar utilizatorii vor putea acționa prompt împotriva hărțuitorilor.

Schimbare la Instagram pentru combaterea bullying-ului

Una dintre funcțiile cu care se laudă cei de la Instagram este dezvoltată cu inteligență artificială. Practic, un robot va depista comentariile jignitoare după un set de cuvinte care pot fi considerate ofensatoare și le va elimina automat. Mai mult, dacă o persoană vrea să posteze un comentariu sau să scrie la o fotografie un text cu potențial jignitor, Instagram o va întreba dacă renunță de bună voie la comentariu (butonul Undo).

ADVERTISEMENT

„Din testele acestei funcții, am descoperit că îi încurajează pe unii oameni să-și anuleze comentariile și să publice ceva mai puțin nociv dacă au avut ocazia să se mai gândească”, specifică specialiștii de la Instagram care au dezvoltat aceste metode pentru a combate bullying-ul, scrie startupcafe.ro.

Adio, bullying! Două funcții pentru protejarea userilor Instagram. Sursa foto: Time Magazine

Funcția Restrict de pe Instagram va ține hărțuitorii la distanță

A doua funcție este și mai inteligentă decât prima. Prin „Restrict”, utilizatorii îi vor putea ține la distanță pe hărțuitorii fără ca aceștia să își dea măcar seama. De pildă, oricine postează o fotografie sau un videoclip pe rețeaua de socializare și observă că o persoană o jignește sau face chiar spam cu insulte, prin apăsarea funcției Restrict va elimina conținutul acelor mesaje. Practic, jignirile vor putea fi văzute doar de utilizatorul care le scrie.

ADVERTISEMENT

Mai mult, hărțuitorii care vor fi restricționați nu vor mai putea vedea când sunt live persoanele pe care le urmăresc și nici dacă au dat seen la ceea ce le-au scris.

 

 

Tags: