Life

Schimbare majoră la WhatsApp. O nouă funcție la care mulți utilizatori visau va fi lansată

Vești bune pentru utilizatorii aplicației WhatsApp. Va fi lansată o nouă funcție, extrem de utilă, la care mulți visau până acum.
21.06.2023 | 09:14
Schimbare majora la WhatsApp O noua functie la care multi utilizatori visau va fi lansata
Schimbare majoră la WhatsApp. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Utilizatorii aplicației WhatsApp au parte de o surpriză plăcută. Se lansează o nouă funcție la care mulți au visat până acum. Oricine folosește aplicația va fi mult mai în siguranță de acum, după cum anunță compania.

Schimbarea majoră anunțată de WhatApp

WhatsApp lansează o nouă actualizare foarte utilă. Aceasta îi va împiedica pe utilizatori să devină victime ale unei infracțiuni cibernetice. Despre ce este vorba? Actualizarea setărilor, care se numește Silence Unknown Callers.

ADVERTISEMENT

Cum se folosește și ce beneficii oferă utilizatorilor? După cum îi spune și numele, odată instalată, această actualizare nu va mai permite primirea apelurilor din partea unei persoane care nu este cunoscută de telefonul tău.

Scopul ei este siguranța utilizatorilor WhatsApp. Cu alte cuvinte, această modificare ar trebui să însemne că orice escroc care găsește numărul de telefon al unei persoane va avea mai puține șanse să o contacteze.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că numărul fraudelor din mediul online s-a tot amplificat. Iar cei mai mulți atacatori cibernetici se folosesc de metoda de apelare a numerelor necunoscute pentru a-i păcăli pe oameni, arată The Mirror.

Mai apoi, aceștia sunt făcuți fie să ofere date personale, fie să ofere date despre cardurile bancare. Iar asta o confirmă și reprezentanți WhatsApp. Compania vorbește despre beneficiile noii actualizări, dar și despre scopul ei.

ADVERTISEMENT

”Silence Unknown Callers este conceput pentru a vă oferi mai multă intimitate și control asupra apelurilor primite. Ajută la depistarea automată a spam-ului, a escrocheriilor și a apelurilor de la persoane necunoscute pentru o protecție sporită”, a transmis compania.

Cum poate fi instalată noua funcție

Trebuie menționat însă faptul că orice utilizator va putea să vadă ce număr i-a sunt în timpul zilei. Pe de altă parte, telefonul nu va mai suna, iar numerele respective ajung doar în jurnalul de apeluri, în loc de ecranul principal.

ADVERTISEMENT

Inclusiv Mark Zuckerberg, fondator și CEO al Meta a vorbit despre această actualizare. La rândul lui, el s-a declarat încrezător că va fi de mare ajutor. “Acum puteți să reduceți automat la tăcere apelurile primite de la contacte necunoscute pe WhatsApp, pentru și mai multă intimitate și control”, a spus acesta.

Ce mai trebuie să știe utilizatorii? Este foarte simplu de activat această actualizare. Mergi în meniul la secțiunea Setări, iar mai apoi atinge Confidențialitate. În momentul în care actualizarea va fi lansată, vei vedea opțiunea de a activa Silence Unknown Callers.

ADVERTISEMENT