News

Schimbare radicală a vremii în România. ANM anunță o nouă răcire, unde va ninge

După două zile mai calde, urmează o schimbare radicală a vremii în România. Specialiștii ANM anunță ninsori în unele zone ale țării.
02.12.2023 | 21:09
Schimbare radicala a vremii in Romania ANM anunta o noua racire unde va ninge
Meteorologii ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România. Urmează o răcire, dar și ninsori. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele zile. Țara noastră se va confrunta cu o schimbare radicală a vremii. În unele zone vor reveni ninsorile.

Meteorologii ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România. Urmează o răcire, dar și ninsori

După un început de lună decembrie cu temperaturi de septembrie, mai exact de peste 20 – 21 de grade Celsius în mai multe regiuni, vremea din țara noastră schimbă radical foaia.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o răcire accentuată în majoritatea regiunilor. În unele zone, valorile de temperatură vor scădea chiar și cu 10-15 grade în decurs de doar 24 de ore.

Și a doua zi din luna decembrie va fi una foarte călduroasă. Asta pentru că temperaturile rămân ridicate, 21 de grade posibil în sudul Dobrogei dar și valori mai mari în dealurile subcarpatice ale Munteniei.

ADVERTISEMENT

Inclusiv în Capitală ne așteptăm să consemnăm valori în jurul a 18 grade și minime pozitive pe parcursul nopților și dimineților pentru primele două zile din luna decembrie.

Începând de duminică, vom consemna o răcire semnificativă în toată țara, mai accentuată în regiunile intracarpatice, acolo unde maximele nu vor mai depăși 5…6 grade Celsius iar minimele vor fi unele preponderent negative, spre -11 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1…2 grade în zona litoralului”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Duminică se va răci mai accentuat în jumătatea nord-vestică a teritoriului. Se vor înregistra precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie în regiunile sud-estice, mixte în vest, nord-vest, centru şi în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei şi predominant ninsori la munte.

Vântul va sufla mai tare pe crestele montane ale Carpaţilor Orientali, dar local şi în centrul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 0 şi 15 grade, iar cele minime în general între -8 şi 2 grade.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București

Și în Capitală valorile de temperatură vor scădea faţă de ziua anterioară. Maxima de duminică va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Cerul va fi noros şi temporar va ploua slab, iar vântul va sufla în general moderat.

ADVERTISEMENT
Tags: