News

Prognoza ANM pentru 4 decembrie – 1 ianuarie. Surprize ale vremii de Crăciun și Revelion

Prognoza ANM emisă vineri de specialiști ne spune cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Ce șanse sunt să avem zăpadă.
01.12.2023 | 14:50
Prognoza ANM pentru 4 decembrie  1 ianuarie Surprize ale vremii de Craciun si Revelion
Prognoza ANM pentru 4 decembrie 2023 - 1 ianuarie 2024. Cum va fi vremea de sărbători. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru intervalul 4 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024, una care include și sărbătorile de Crăciun și Revelion, nu vine cu cele mai bune vești pentru iubitorii fenomenelor de iarnă.

Prognoza ANM pentru 4 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024. Cum va fi vremea de sărbători

De săptămâna viitoare, o nouă răcire va afecta zona țării noastre. Astfel, temperaturile de 18 – 19 grade Celsius din acest weekend vor deveni o amintire. În mai multe zone vor reveni ploile și chiar ninsorile.

ADVERTISEMENT

În prognoza pe o lună emisă vineri, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) estimează că temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în perioada sărbătorilor În plus, cantitățile de precipitații vor fi peste normă în primele săptămâni din decembrie.

Prognoza pentru săptămâna 4 – 11 decembrie

După un weekend anormal de cald, de luni, 4 decembrie, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Vor cădea precipitații abundente în special în regiunile sud-estice. În rest României, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în săptămâna 11 – 18 decembrie

La mijlocul ultimei luni din an, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a teritoriului. Vor continua precipitațiile mai importante cantitativ în regiunile estice şi sud-estice. În rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM de Crăciun: săptămâna 18 – 25 decembrie

În preajma Crăciunului, vremea se va normaliza. ANM anunță că temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Mai rece va fi în regiunile extracarpatice. Șansele de precipitații sunt mici în regiunile intracarpatice. În celelalte regiuni, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Final de an mai cald. Prognoza pentru săptămâna 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024

Ultima săptămână a anului vine cu o vreme anormală pentru data din calendar, se arată în estimările ANM. Va fi mai cald decât în mod normal pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de cantitățile de precipitații, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Există posibilitatea unui uşor excedent în regiunile din vestul și nord-vestul României.

ADVERTISEMENT
Tags: