Life

Schimbare totală în telefonia mobilă. Milioane de români vor trece prin asta

Se anunță o schimbare totală în telefonia mobilă. Milioane de români vor trece prin asta în viitorul apropiat. Despre ce este vorba.
10.04.2023 | 23:43
Schimbare totala in telefonia mobila Milioane de romani vor trece prin asta
Schimbare totală în telefonia mobilă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În viitorul apropiat va avea loc o schimbare totală în telefonia mobilă. Este vorba despre modificări în privința cartelei SIM. Aceasta va fi înlocuită, la un moment dat.

Schimbare radicală în telefonia mobilă. Ce se va întâmpla cu dispozitivele a milioane de români

Lucrurile se vor schimba în ceea ce privește cartelele SIM, nelipsite din telefoanele oamenilor, de mai bine de două decenii. Deși telefonia mobilă nu ar fi existat fără ele până acum, în curând vor dispărea.

ADVERTISEMENT

La începutul anilor ’90, o cartelă SIM era de formatul unui card bancar. Nu după foarte mult timp, a fost înlocuită cu un mini-SIM, care este, în prezent, cea mai mare variantă. Aceasta măsoară 2,5 pe 1,5 cm, fiind folosită, de obicei, în telefoanele mobile simple.

Micro-SIM-ul are dimensiunile de 1,5 pe 1,2 cm, dar și acest tip de cartelă este folosit tot mai rar. În prezent, cele mai multe dispozitive funcționează cu Nano-SIM, care măsoară 1,23 pe 0,88 cm.

ADVERTISEMENT

Acesta constă aproape în întregime într-un cip, cadrul plastic fiind foarte subțire. Cardurile mici au fost concepute în scopul de a se evita tonele de deșeuri de plastic.

Cardurile SIM inserabile nu vor fi eliminate pe termen lung, dar vor fi înlocuite de alt tip de cartelă. Este vorba despre eSIM, un cip deja instalat în dispozitiv. Astfel, utilizatorii vor primi doar un cod cu care să-și activeze profilul de tarife, lucru care ar putea facilita schimbarea contractelor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, eSIM-urile nu sunt utile doar pentru telefoane și tablete, ci și pe dispozitive portabile, cum ar fi ceasurile inteligente sau trackerele de fitness, care le utilizează în prezent. Dacă ai un profil activat, poți efectua apeluri folosind un dispozitiv smartwatch, fără a avea mobilul conectat.

În ceea ce privește operatorii de rețea, Telefonica oferă eSIM tuturor clienților cu contract. Totodată, la Telekom, contractele pe termen, dar și cele preplătite sunt activate pentru eSIM, notează cancan.ro.

ADVERTISEMENT

Clienții Vodafone se pot bucura dacă au contract deocamdată, dar se lucrează și a o ofertă pentru cei preplătiți, după cum a transmis un purtător de cuvânt.

Ce funcții au cartelele eSIM

Smartphone-urile eSIM au, în general, un slot pentru cartele SIM, oferind funcții utile dual SIM, cum sunt și telefoanele cu două sloturi pentru cartelele SIM.

Cei care au două carele pe un telefon pot fi contactați pe un singur dispozitiv sub două numere. Unul poate fi utilizat pentru serviciu, iar celălalt pentru uz personal.

Mai poți achiziționa și o cartelă SIM locală în vacanță, pentru a putea efectua apeluri mai ieftine, dar și pentru a avea internet. Cu ajutorul dual SIM, poți comuta înainte și înapoi între furnizori și tarife.

“Oricine termină munca la ora 18:00 și nu mai dorește să primească apeluri de afaceri, pur și simplu pune numărul în așteptare până a doua zi dimineață”, a spus Gajek.

ADVERTISEMENT
Tags: