Life

Schimbări uriaşe la WhatsApp. Ar putea să devină obligatoriu pentru toţi românii care folosesc aplicaţia

Ce schimbări uriașe apar la WhatsApp. Ar putea deveni obligatoriu pentru toți românii care folosesc această aplicație de socializare.
06.11.2023 | 18:45
Schimbari uriase la WhatsApp Ar putea sa devina obligatoriu pentru toti romanii care folosesc aplicatia
Ce modificări mai apar la WhatsApp. Sursa foto: TechRadar
ADVERTISEMENT

Schimbări noi la WhatsApp. Toți utilizatorii vor fi nevoiți să se adapteze, astfel încât să poată folosi în continuare renumita aplicație. De această dată, reprezentații ei au decis să facă unele modificări legate de opțiunile de confidențialitate.

Ce schimbări uriașe au apărut la WhatsApp

WhatsApp testează în momentul de față posibilitatea de a verifica mail-ul pentru autentificare. Vizați sunt posesorii de Android, deocamdată. Dacă totul se va dovedi eficient, este de așteptat ca funcția să fie valabilă din ianuarie 2024 sau chiar din decembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Prin verificarea email-ului se va transmite o parolă unică prin SMS. De ce are loc această testare? Totul ar avea ca scop securizarea telefonului, implicit a mesajelor de pe WhatsApp dacă dispozitivul va fi pierdut sau în cel mai rău caz furat.

”Verificarea în doi pași este o funcție opțională care adaugă mai multă securitate contului dumneavoastră WhatsApp. Ecranul de verificare în doi pași vi se va afișa după ce vă înregistrați numărul de telefon pe WhatsApp.

ADVERTISEMENT

Atunci când activați verificarea în doi pași, vă puteți introduce adresa de e‑mail. Aceasta este o modalitate de a vă proteja contul, deoarece WhatsApp vă poate trimite prin e-mail un link de resetare în cazul în care uitați codul PIN, precum și un cod de verificare atunci când vă înregistrați contul (…)

Acest lucru se va întâmpla doar dacă ați configurat autentificarea în doi pași anterior și v-ați adăugat adresa de e-mail. Veți primi o solicitare să vă verificați e-mailul și să introduceți codul”, potrivit Centrului de Asistență al aplicației.

ADVERTISEMENT

WhatsApp, indisponibil pe anumite telefoane

Pe lângă toate acestea, aflați și că WhatsApp nu mai este deja disponibil pe telefoane mai vechi. Modelele care conțin sistemele de operare IOS 12 sau o versiune mai veche nu mai dispun de aplicația utilizată de milioane de români și de miliarde oameni, din lumea întreagă.

Nici modele ale companiei Apple nu mai au WhatsApp, precum: iPhone 6s Plus, Samsung Galaxy Trend Lite, Samsung Galaxy S3 mini, Samsung Galaxy Trend II, iPhone SE sau telefoanele LG, ca LG Optimus F7, LG Optimis L3 II sau Optimus L7 II.

ADVERTISEMENT

Aplicația WhatsApp a fost lansată în anul februarie 2009, pe telefoanele de tip iOS și pe Android, de către Brian Acton și Jan Koum, ambii foști angajați ai ”Yahoo!”. Pe atunci erau permise doar mesaje între utilizatori, nu și apeluri.

ADVERTISEMENT
Tags: