Fotbal intern

Schimbările destinului. Înlocuirile din CS U Craiova – FCSB care pot decide titlul

15.05.2018 | 00:40
Schimbarile destinului Inlocuirile din CS U Craiova  FCSB care pot decide titlul

Schimbările care pot decide destinația titlului au fost făcute în ultimele 10 minute ale meciului CS U Craiova – FCSB din Bănie. Încleștarea dintre o Craiovă apăsată de „tradiția” ultimilor 16 ani în care n-a învins echipa lui Gigi Becali și un FCSB apăsat de obligativitatea unei victorii care să le mențină cât de cât speranțele într-un titlu risipit în Copou se îndrepta spre o remiză albă care nu ar fi mulțumit decât, parțial, pe CFR Cluj.

Jucătorii lui Dan Petrescu au declarat după victoria de la Giurgiu că vor ține, evident, cu CS U Craiova care le putea aduce titlul la… televizor dacă ar fi învins pe FCSB. „Mi-ar plăcea să luăm titlul la televizor, de ce nu? Nu am fi prima echipă care ar câștiga campionatul fără să joace”, a spus Ovidiu Hoban. Dar au venit ultimele 10 minute ale meciului din Bănie, cu 3 momente cruciale…

Înlocuirile din CS U Craiova – FCSB care pot decide titlul

Unu: Filipe Teixeira, singurul fotbalist adevărat de la FCSB după cum declara Gigi Becali, „singurul fotbalist adevărat care stă pe bancă” în replica ironică chiar a jucătorului, după meci, a intrat titular și a jucat foarte bine, a făcut risipă de efort și cei 37 de ani au început să s simtă spre finalul meciului. Așa că antrenorul Nicolae Dică se pregătea să-l înlocuiască, spre minutul 80, cu Cristi Tănase. Numai că Mihai Pintilii, și el la 33 de ani, realmente n-a mai putut și „Nic” a trebuit să-l scoată pe el de pe teren și să-l lase pe Teixeira să se „chinuie” până la fluierul final.

Doi: de partea cealaltă, italianul Devis Mangia l-a înlocuit pe Răzvan Popa cu Vladimir Screciu în minutul 84, tânărul de 18 ani intrând, după părerea generală, neîncălzit cum trebuie și parcă neconectat nici psihic la tensiunea partidei. Și asta s-a văzut la faza care a decis meciul.

Trei: în minutul 86, la numai două minute după intrarea lui Screciu în joc, Florin Tănase își aduce aminte pentru ce se află pe teren (cine oare îl impune obsesiv pe teren pe acest simulant notoriu care este o mare gaură în echipă meci de meci?!), forțează o pătrundere pe dreapta printre Bancu și Kelic, are norocul să-i reușească, centrează aiurea în fața porții, unde Screciu este surprins într-o poziție incomodă, nu reușește să degajeze și îi pune mingea pe tavă lui Teixeira, care șutează din prima, fără nicio șansă pentru portarul elvețian (!) Mitrovic. 1-0 pentru FCSB și așa s-a scris istoria meciului din Bănie.

CFR va trebui să transpire serios cu puștii lui Hagi

Cele trei momente de mai sus duc rezolvarea titlului de campioană în ultima etapă, când CFR Cluj va trebui să se întrebuințeze serios ca să învingă ambițioasa trupă de puști a lui Gică Hagi, care vor și ei măcar locul 3, așa că nu vor veni în excursie în Gruia. Iar FCSB trebuie să învingă Astra pâlpâitoare a lui Gigi Mulțescu, învinsă clar, poate prea clar de CFR etapa trecută, cu speranța ca la Cluj gazdele să nu învingă într-un meci cu medaliile de campioni pe masă.

Au trecut 16 ani de la ultima victorie oltenească în fața „roș-albaștrilor”

Ca un ultim amănunt, amintim că ultima victorie a echipei craiovene în fața FCSB-ului, de fapt a Stelei, că așa se numea pe atunci, datează din septembrie 2002. Emil Săndoi era pe banca oltenilor, învingători cu 3-1, într-un meci cu 40.000 de spectatori, în care strălucea Bobi Verdeş, autorul unei „duble”. „Roș-albaștrii” erau antrenați de Cosmin Olăroiu.

1 septembrie 2002, stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 40.000

Universitatea Craiova – Steaua 3-1 (1-0)

Au marcat: B. Verdeș 17, 90+4, M. Sava 66, respectiv Cl. Răducanu 90+3

Universitatea (5-4-1): V. Agachi – R. Miclea (68 I. Dragomir), G. Vochin, C. Papură, I. Rada, V. Ciocoi – M. Sava (79 C. Nica), Ov. Stângă, P. Badea (cpt.), I. Luțu (62 I. Vlădoiu), – B. Verdeș. Antrenor: Emil Săndoi

Steaua (4-4-2): M. Tudor – Fl. Dumitru, M. Rădoi (cpt.), I. Miu, M. Panc (66 E. Trică) – S. Paraschiv (57 C. Liță), G.Boștină, M. Aliuță – Ad. Neaga, Cl. Răducanu. Antrenor: Cosmin Olăroiu

Arbitru: Ionică Serea (Focșani)

Cartonașe galbene: Stângă (21), Papură (32), Vlădoiu (84) / Neaga (14), Aliuță (22), Paraschiv (47), Boștină (50), Rădoi (76), Trică (84)

„Voiam să-l schimb pe Teixeira cu Cristi Tănase, dar Pinti mi-a făcut semn că nu mai poate și a trebuit să-l înlocuiesc pe el și să-l las pe Filipe în teren. Am avut toți noroc cu această schimbare modificată în ultimul moment” – Nicolae Dică

18 puncte a acumulat FCSB în play-off, cele mai multe, urmată de CFR Cluj (17), Viitorul (13), Astra (11), CS U Craiova (9) și CSM Poli Iași (4)