News

Şcolile, vizate de noi măsuri în perioada stării de alertă. Decizia de ultimă oră a Executivului

11.05.2020 | 14:31
Scolile vizate de noi masuri in perioada starii de alerta Decizia de ultima ora a Executivului
ADVERTISEMENT

Guvernul a anunțat ce se întâmplă cu școlile în perioada stării de alertă, după ce Executivul a trimis Parlamentului proiectul de lege privind reglementarea unor măsuri în starea de alertă.

Guvernul anunță ce se întâmplă cu şcolile în perioada stării de alertă

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a anunțat, luni, ce se întâmplă cu școlile în perioada stării de alertă, după ce Guvernul a formulat un proiect de lege trimis spre dezbatere și aprobare către Parlament.

ADVERTISEMENT

Potrivit proiectului pus la punct de Guvernul Orban,“unitățile de învățământ din preuniversitar organizează activitățile din planurile de învățământ în mediul online, iar acolo unde nu este posibil acest lucru, autoritățile au obligația de a asigura resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie”.

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat că proiectul de lege conține și reglementări privind măsurile de desfășurare a cursurilor în scopul finalizării anului școlar 2019-2020.

ADVERTISEMENT

“În baza hotărârilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și prin ordin comun al Ministerului Educației [și al Ministerului Sănătății – N.Red.] se vor institui măsuri pentru desfășurarea activităților în scopul finalizării anului școlar și pentru pregătirea viitorului an școlar, în mod special în ceea ce privește activitatea pentru susținerea examenelor naționale în perioada 2-12 iunie 2020“, a precizat Dancă, după ședința de Guvern de luni.

Elevii nu vor reveni la școală până în septembrie

Șeful Cancelariei premierului a anunțat că proiectul de reglementare a măsurilor din starea de alertă a fost trimis Parlamentului, pentru dezbatere și aprobare în regim de urgență.

ADVERTISEMENT

Potrivit proiectului de lege, suspendarea cursurilor va rămâne în vigoare și după ieșirea din starea de urgență și se va continua predarea în sistem online, cu revenirea opțională la cursuri a elevilor de clasele a VIII-a și a XII-a, în perioada 2-12 iunie.

Astfel proiectul de lege conceput de Guvernul Orban va menține suspendarea cursurilor până în luna septembrie, cu predarea lecțiilor în mediul online.

ADVERTISEMENT