Simona Halep

Se eliberează traseul pentru Simona Halep la Roland Garros! Naomi Osaka și Serena Williams, ELIMINATE în turul 3 la Paris!

01.06.2019 | 21:32
Se elibereaza traseul pentru Simona Halep la Roland Garros Naomi Osaka si Serena Williams ELIMINATE in turul 3 la Paris

Continuă surprizele la actuala ediție a turneului de la Roland Garros! Naomi Osaka a fost eliminată în turul 3, de Katerina Siniakova, scor 4-6, 2-6. Nipona era favorita 1 a întrecerii și suferă prima înfrângere la un turneu de Grand Slam după 16 victorii consecutive! Osaka este deținătoarea titlurilor la ultimele două turnee majore disputate, la US Open 2018 și Australian Open 2019. Acest rezultat eliberează traseul Simonei Halep, care era deja foarte mult simplificat de rezultatele precedente.


UPDATE, 1 iunie, ora 21.18. Moment incredibil la Roland Garros! Simona scapă, încet încet, de toate adversarele! Serena Williams tocmai a fost eliminată în turul 3 de Sofia Kenin în două seturi (6-2, 7-5)! Practic, în acest moment, Simona are drum liber către finală, pentru că Serena era posibilă adversară a româncei în semifinale! Singurele care mai pot atenta, teoretic, la “coroana” Simonei la Roland Garros sunt Madison Keys (cap de serie numărul 14), Ashleigh Barty (8), Sloane Stephens (7), Garbine Muguruza (19) şi, poate, Anastasia Sevastova (12). Simona este însă, de departe, specialista zgurii dintre ele.

Astfel, pentru Simona Halep au mai rămas doar trei dintre rivalele de top 10 WTA: Ashleigh Barty, Sloane Stephens și Serena Williams. Dintre acestea, doar Stephens și-a obținut deja calificarea în optimile de finală. Barty și Serena mai au meciuri complicate în această seară. Australianca o va înfrunta pe Andrea Petkovic, iar pentru Serena urmează un duel contra compatrioatei sale, Sofia Kenin.


Simona Halep scapă de Osaka, pe care ar fi putut-o înfrunta în semifinale la Paris

În plus, Simona Halep păstrează și un traseu foarte facil spre semifinale cel puțin. Naomi Osaka era a doua favorită după Simona la câștigarea trofeului, conform caselor de pariuri. Iar un eventual duel între cele două ar fi trebuit să aibă loc în semifinale. După eliminarea niponei, Serena Williams ar putea fi cel mai periculos adversar pentru Simona Halep în penultimul act. Românca a avut și ceva noroc la meciul din care s-a ales adversara ei din optimi.

Deși pornea ca favorită, Monica Puig a fost eliminată de Iga Swiatek, jucătoare aflată pe locul 104 în clasamentul WTA. Puig, campioană olimpică, a câștigat primul set la zero, dar apoi a fost dominată clar de mai tânăra sa adversară, care a câștigat seturile doi și trei cu același scor, 6-3. Iga Swiatek, 18 ani, pare o adversară abordabilă, dar Simona trebuie să fie foarte atentă la poloneză, care este considerată un veritabil talent.

Simona Halep, favorită clară la casele de pariuri! Rămâne la 953 de puncte de Osaka dacă ia titlul la Paris

După eliminarea liderului mondial, Simona Halep devine favorită și mai clară din punctul de vedere al bookmakerilor. Cota a scăzut de la 3,20 la 2,87. Serena Williams este a doua favorită, cu o cotă de 7,5. Sloane Stephens și Garbine Muguruza, jucătoare care se vor înfrunta în optimile de finală, au primit ambele cotă 8,50. Madison Keys are cotă 9,50, în vreme ce Ashleigh Barty a primit 10,00 pentru câștigarea trofeului.

În clasamentul WTA, Naomi Osaka nu poate fi depășită, indiferent de rezultatele care se vor mai înregistra la această ediție a Roland Garros. Nipona și-a egalat performanța de anul trecut, când a fost eliminată în turul 3, deci va avea tot 6486 de puncte și la actualizarea din 10 iunie, imediat după turneul de la Paris. Astfel, în cel mai bun caz pentru ea, Simona Halep poate păstra intactă distanța față de Osaka. Asta în cazul în care va reuși să își repete și ea rezultatul de anul trecut și să câștige titlul. Ar rămâne și ea cu 5.533 de puncte, adică 953 diferență între cele două, în favoarea niponei.