News

Se redeschide aeroportul miliardarilor. De când se va putea zbura de pe „Băneasa”

După lucrări de reabilitare care au durat mai bine de doi ani, Aeroportul Internațional București - Băneasa se redeschide. Data de la care se va putea zbura din această locație.
27.07.2022 | 17:30
Se redeschide aeroportul miliardarilor De cand se va putea zbura de pe Baneasa
Aeroportul Internaţional București - Băneasa se redeschide. Când se reiau zborurile. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu va fi operaţional de la 1 august, după lucrări de reabilitare care au durat doi ani.

Aeroportul Internaţional București – Băneasa se redeschide. Când se reiau zborurile

Anunțul a fost făcut miercuri, 27 iulie, de către directorul Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu.

ADVERTISEMENT

Potrivit oficialului, tot de la 1 august, Aeroportul din Nordul Capitalei reia și cursele comerciale.

Reluarea curselor de linie se face după 9 ani în care Aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri și a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare.

ADVERTISEMENT

În acest moment, trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter pe Băneasa.

”Avem deja trei discuții avansate în stadiu de semnare contracte care să opereze de la Băneasa. Este vorba despre Ryanair care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță.

ADVERTISEMENT

Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, a spus George Dorobanțu, la Radio România Actualități.

Aeroportul Internaţional Băneasa din Capitala României este al treilea cel mai vechi aeroport din lume încă funcţional şi cel mai vechi care nu şi-a întrerupt activitatea aeronautică.

ADVERTISEMENT

Cât au costat lucrările de reabilitare de la Aeroportul Internaţional București – Băneasa

Lucrările de reabilitare de la Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu au durat doi ani.

Antreprenorii acestor lucrări au fost SC Bog’Art SRL (lider de asociere), UTI Grup SA (asociat), UTI FM (subcontractant). Garanția lucrării este de 73 de luni de la încheierea ei.

Potrivit datelor Agerpres, contractul s-a ridicat la suma de 66.629.040, lei fără TVA (inclusiv cheltuieli diverse şi neprevăzute), valoarea decontată fiind în procent de 96%.

De luna viitoare, aeroportul va putea procesa cel puţin 200 de pasageri pe oră. De asemenea, la Băneasa, în comparație cu Aeroportul Otopeni, timpul de așteptare va fi de sub o oră.

ADVERTISEMENT