Fotbal intern

Se retrage George Ţucudean? Anunţul de ultimă oră al celor de la CFR Cluj

02.09.2019 | 13:25
Se retrage George Tucudean Anuntul de ultima ora al celor de la CFR Cluj

Se retrage George Ţucudean? Campioana României anunță, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că golgheterul din sezonul precedent, George Țucudean, va lua o pauză de la activitatea competițională. Decizia vine ca urmare a problemelor de sănătate apărute în ultimele luni care l-au ținut departe de teren.

Se retrage George Ţucudean? Anunţul de ultimă oră al celor de la CFR Cluj

Decizia lui Țucudean de a renunța pentru o perioadă la activitatea competițională a venit după Play-off-ul de calificare în grupele Ligii Campionilor, cu Slavia Praga. Țucudean a jucat 45 de minute în manșa tur, iar la Praga a fost introdus pe teren în minutul 69. Iată comunicatul oficial al clubului CFR Cluj:

”Clubul CFR 1907 Cluj anunță faptul că atacantul nostru George Țucudea va lua o pauză de la activitatea fotbalistică! Totul vine ca urmare a problemelor de sănătate apărute în ultimele luni care l-au ținut departe de teren. În perioada care va urma, fotbalistul își va lua o pauză pentru refacere și pentru a efectua câteva investigații suplimentare, care să-i ofere garanția că poate reveni în fotbal la cel mai înalt nivel.

Noi, toți cei din Familia CFR, suntem și vom fi mereu alături de George Țucudean și îl vom susține în toate demersurile sale. Avem toată încrederea că “Țucu” va reveni mai puternic în iarbă și că ne va ajuta în continuare să câștigăm trofee. Și-a adus contributia de atâtea ori prin golurile sale în obținerea unor victorii importante, iar acum e rândul nostru să fim alături de el. Multă sănătate, “Țucu”! Te așteptăm din nou în Gruia! Hai CFR!”

Se-retrage-George-Ţucudean
George Țucudean în tricoul naționalei. Sursa foto: sportpictures.eu

George Țucudean declinase convocarea la națională

Prezență constantă în lotul naționalei lui Cosmin Contra, Țucudean a fost convocat și pentru dubla cu Spania și Malta din preliminariile EURO 2020. Ulterior, Cosmin Contra a declarat că atacantul nu a fost convocat din motive medicale la echipă: “Există explicaţii medicale. Dacă el va considera necesar să le spună, le va spune el, dacă nu, eu îi respect intimitatea şi este un lucru care e între mine şi el şi dacă el va dori să explice de ce mi-a cerut să nu vină la echipa naţională, atunci vă va explica el. El mi-a cerut acest lucru”, a spus selecționerul.

  • 10 selecții și 3 goluri are George Țucudean în tricoul primei reprezentative a României

George Țucudean a fost chinuit în ultimul an de problemele la inimă. FANATIK a scris în premieră despre operația pe care fotbalistul a suferit-o la Viena și apoi fotbalistul a vorbit deschis despre ablația pe care a suferit-o: “Am văzut că s-a scris că am avut probleme cu inima, este adevărat, dar nu au fost probleme grave, din fericire, pentru că ce am avut eu au 80% din oameni. Extrasistolele pe care eu le făceam în effort, şi am jucat cam 4 luni cu ele, nu erau periculoase, toată lumea m-a asigurat că nu pot să păţesc nimic.

Profitând de această pauză şi la insistenţele familiei am mers să fac un consult la Viena mai amănunțit. Cei de acolo mi-au spus că sunt foarte mulţi jucători care au aşa ceva, poate să apară la oricine, oricând, nu neapărat să te naşti cu ele, nu le-am avut până acum, au apărut, nu se ştie cauza, pe fond de stres, o răceală, o infecţie.

Cei de acolo mi-au spus că fiind sportiv de performanţă ar trebui să fac o ablaţie şi mă scoate din circuit cam o săptămână, 10 zile până pot să reiau 100% efortul. Erau doar bătăi în plus care nu măreau pulsul, nu provocau palpitaţii sau alte lucruri. Am jucat 4 luni, dacă erau periculoase, la câţi doctori am fost, mă oprea unul”, a spus Țucudean.

Cotat la 3,5 milioane de Euro de site-ul Transfermarkt.com. George Țucudean a adunat doar 9 meciuri în tricoul CFR-ului în sezonul 2019-20120 în toate competițiile. Vârful de 28 de ani are și două goluri marcate: în Casa Pariurilor Liga 1 cu Chindia (victorie a CFR-ului cu 4-1) și în preliminariile Ligii Campionilor cu Celtic (victorie CFR Cluj cu 4-3 la Glasgow)