Fotbal intern

George Țucudean a refuzat convocarea la echipa națională! Ce spune Contra: “Îi respect intimitatea!”

02.09.2019 | 09:39
George Tucudean a refuzat convocarea la echipa nationala Ce spune Contra Ii respect intimitatea

Echipa națională a României s-a reunit duminică sub comanda lui Cosmin Contra pentru meciurile cu Spania și Malta, din preliminariile Euro 2020. Selecționerul nu a convocat niciun jucător de la FCSB și Dinamo pentru aceste confruntări, o premieră istorică, și doar cinci jucători din Casa Pariurilor Liga 1 sunt în lotul primei reprezentative. George Țucudean era și el pe listă, însă a refuzat convocarea. 

George Țucudean a refuzat convocarea la echipa națională! “Este un lucru între mine și el”

Chestionat despre George Țucudean, selecționerul Cosmin Contra a declarat că atacantul nu a fost convocat din motive medicale la echipă: “Există explicaţii medicale. Dacă el va considera necesar să le spună, le va spune el, dacă nu, eu îi respect intimitatea şi este un lucru care e între mine şi el şi dacă el va dori să explice de ce mi-a cerut să nu vină la echipa naţională, atunci vă va explica el. El mi-a cerut acest lucru”, a spus selecționerul.

George Țucudean a fost chinuit în ultimul an de problemele la inimă. FANATIK a scris în premieră despre operația pe care fotbalistul a suferit-o la Viena și apoi fotbalistul a vorbit deschis despre ablația pe care a suferit-o: “Am văzut că s-a scris că am avut probleme cu inima, este adevărat, dar nu au fost probleme grave, din fericire, pentru că ce am avut eu au 80% din oameni. Extrasistolele pe care eu le făceam în effort, şi am jucat cam 4 luni cu ele, nu erau periculoase, toată lumea m-a asigurat că nu pot să păţesc nimic.

Profitând de această pauză şi la insistenţele familiei am mers să fac un consult la Viena mai amănunţit. Cei de acolo mi-au spus că sunt foarte mulţi jucători care au aşa ceva, poate să apară la oricine, oricând, nu neapărat să te naşti cu ele, nu le-am avut până acum, au apărut, nu se ştie cauza, pe fond de stres, o răceală, o infecţie.

Cei de acolo mi-au spus că fiind sportiv de performanţă ar trebui să fac o ablaţie şi mă scoate din circuit cam o săptămână, 10 zile până pot să reiau 100% efortul. Erau doar bătăi în plus care nu măreau pulsul, nu provocau palpitaţii sau alte lucruri. Am jucat 4 luni, dacă erau periculoase, la câţi doctori am fost, mă oprea unul”, a spus Țucudean.

George Țucudean a refuzat convocarea la echipa națională! Ce spune Contra Îi respect intimitatea!
George Țucudean a refuzat convocarea la echipa națională! Ce spune Contra Îi respect intimitatea!

Claudiu Keşeru, Florin Andone şi George Puşcaş sunt cei trei atacanți pe care se bazează Cosmin Contra în meciurile cu Spania și Malta, din preliminariile Euro 2020. Joi, de la ora 21:45, România joacă pe Arena Națională împotriva ibericilor, iar duminică, de la 19:00, România joacă la Ploiești împotriva Maltei.