Sport

Seară nebună în Champions League: gol fabulos marcat în prelungiri de portarul lui Lazio, gafă uluitoare comisă de cel al Stelei Roșii

Doi portari au fost în centrul atenției în meciurile de marți ale primei etape din noua ediție a Champions League. Cel al lui Lazio a marcat un gol fabulos, iar al Stelei Roșii a comis o gafă uluitoare.
20.09.2023 | 01:01
Seara nebuna in Champions League gol fabulos marcat in prelungiri de portarul lui Lazio gafa uluitoare comisa de cel al Stelei Rosii
Ivan Provedel, portarul lui Lazio, a marcat un gol fabulos în prelungirile meciului cu Atletico
ADVERTISEMENT

Marți a început o nouă ediție a Champions League, iar spectacolul a fost la el acasă încă de la primele meciuri. Însă nimeni nu se aștepta ca în prim plan să se afle un portar. Este vorba despre Ivan Provedel, de la Lazio, care a marcat la ultima fază a meciului cu Atletico golul care a adus un punct formației sale, devenind astfel eroul serii.

Ivan Provedel, eroul serii în Champions League. A marcat în prelungiri golul egalizator al lui Lazio în meciul cu Atletico Madrid

Într-o primă etapă a noii ediții din Champions League în care jucau Barcelona, Manchester City sau aveam șocul PSG – Borussia Dortmund era de neconceput ca faza serii să vină de la un meci, teoretic, de mâna a doua. Chiar dacă se întâlneau Lazio și Atletico Madrid, două dintre echipele cu nume ale Europei.

ADVERTISEMENT

Dar iepurele sare de unde te aștepți mai puțin. Iar ceea ce s-a întâmplat marți seara pe „Olimpico” din Roma va rămâne, cu siguranță, în istoria Ligii Campionilor. La fel cum va rămâne și Ivan Provedel, portarul lui Lazio. Acesta a fost eroul romanilor în partida contra lui Atletico Madrid, contând pentru prima etapă a Grupei E.

Oaspeții au deschis scorul în prima repriză prin Barrios, în minutul 29, și la cum decurgeau ostilitățile se părea că vor pleca acasă cu toate cele trei puncte. Pentru că, în ciuda câtorva ocazii ratate de laziali, mingea se încăpățâna să intre în poarta lui Oblak.

ADVERTISEMENT

A venit însă minutul 90+5, moment în care gazdele au beneficiat de o lovitură de colț. O ultimă oportunitate de a egala situația pe tabelă, motiv pentru care portarul Ivan Provedel a primit permisiunea antrenorului Maurizio Sarri să urce și el în careul lui Atletico. S-a poziționat pe linia careului de 6 metri și a așteptat o centrare din partea colegilor săi.

Lovitura de colț a fost executată însă slab de Cataldi, la colțul scurt, direct într-un adversar, dar fundașii lui Atletico nu au reușit să îndepărteze balonul. Acesta a ajuns tot la Cataldi, i-a pasat apoi lui Luis Alberto, care a trimis o nouă centrare, de data aceasta mult mai bună, undeva în zona careului mic.

ADVERTISEMENT

Este momentul în care Provedel, care se retrăsese câțiva metri după prima execuție ratată a lui Cataldi, vine perfect din spate la întâlnirea cu balonul și reia spectaculos cu capul în plasă, fără nicio speranță pentru omologul său din poarta madrilenă. Un gol fabulos, reușit la chiar ultima fază a meciului, ce îi aduce lui Lazio un punct la care nu mai spera cu câteva momente în urmă.

VEZI AICI golul marcat de portarul Ivan Provedel în minutul 90+5 al meciului Lazio – Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

Portarul Stelei Roșii Belgrad, eroul negativ al serii în Champions League. A comis o gafă uluitoare în meciul cu Manchester City

Dacă portarul lui Lazio a fost vedeta de marți în Champions League, nu același lucru se poate spune despre cel al Stelei Roșii Belgrad. Omri Glazer a comis o gafă uluitoare în minutul 60 al meciului din deplasare cu Manchester City, la scorul de 1-1, și a devenit eroul negativ al serii.

Steaua Roșie Belgrad era văzută victimă sigură contra campioanei Europei, dar s-a descurcat excelent prima repriză. A scăpat fără gol primit, ba, mai mult, a reușit să dea lovitura prin Bukari în minutele de prelungiri, golul acestuia fiind validat de VAR după ce inițial fusese anulat pe motiv de ofsaid.

Debutul reprizei secunde a fost însă unul dezastruos pentru sârbi. Julian Alvarez a egalat imediat după reluare, în minutul 47, după o lansare excelentă a lui Haaland, apoi a venit gafa colosală a portarului Omri Glazer, care a adus-o pe Manchester City în avantaj pe tabela de marcaj.

Era minutul 60 când gazdele au primit o lovitură liberă de pe partea stângă, în apropierea colțului careului mare. A executat același Julian Alvarez, care a trimis un șut-centrare pe 6 metri, portarul Glazer a ieșit din poartă, a încercat să boxeze mingea cu o mână, a dat pe lângă ea, iar aceasta s-a dus în poarta goală.

VEZI AICI gafa comisă de Glazer la golul 2 marcat de Julian Alvarez în Manchester City – Steaua Roșie Belgrad.

Până la final a mai marcat și Rodri, iar victoria cu 3-1 o propulsează pe Manchester City pe primul loc în clasamentul Grupei G, la egalitate de puncte cu RB Leipzig, care a câștigat cu același scor meciul din deplasare cu Young Boys Berna.

ADVERTISEMENT