News

Sebastian Burduja, prima reacție după desemnarea sa candidat al PNL la Primăria Capitalei. „Am un Plan pentru Bucureștiul Viitorului”

Sebastian Burduja: „Bucureștenii merită un model liberal de administrație”. Ce avertismente a primit liderul PNL pe Capitală
23.04.2024 | 17:07
Sebastian Burduja prima reactie dupa desemnarea sa candidat al PNL la Primaria Capitalei Am un Plan pentru Bucurestiul Viitorului
Sebastian Burduja spune că nu vrea ca bucureștenii să mai aleagă răul cel mai mic / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, președintele PNL București, a comentat, marți, desemnarea sa drept candidatul liberalilor la Primăria Bucureștiului, după ce coaliția PSD-PNL a decis să renunțe la medicul Cătălin Cîrstoiu și să prezinte candidați separați.

Sebastian Burduja: „Bucureștenii merită un model liberal de administrație”

Sebastian Burduja, liderul PNL București, a avut, marți, o primă reacție după ce coaliția PSD-PNL a declarat că merge la Primăria Capitalei cu candidaturi separate, respectiv a sa și a Gabrielei Firea. Într-o postare pe pagina Facebook, Burduja a spus că locuitorii Capitalei „merită” o administrație liberală

ADVERTISEMENT

„Partidul Național Liberal a decis să desemneze un candidat propriu pentru Primăria Municipiului București. Primul după opt ani, iar acesta este un lucru bun, pentru că bucureștenii merită un model liberal de administrație”, a scris Burduja.

Sebastian Burduja a spus că desemnarea sa s-a făcut și a fost asumată fără multe „ezitări” și că s-a „pierdut timp prețios” cu scenarii.

ADVERTISEMENT

„Mereu am spus lucrurilor pe nume. Decizia de astăzi a fost asumată după prea multe ezitări. În loc să arătăm bilanțul dezastrului pentru bucureșteni, au fost generate nesfârșite scenarii, ipoteze și dezamăgiri. Am pierdut timp prețios. Dar politica trebuie să fie despre cetățeni și viața lor, nu despre politicieni și cariera lor”, se arată în postarea liderului PNL București.

„Nu te băga, îți vei rupe picioarele”

Burduja a mai spus că a primit o serie de mesaje-avertisment atunci când a fost propus la conducerea organizației București, potivit cărora „își va rupe picioarele” dar că în viață trebuie făcut „ce trebuie”.

ADVERTISEMENT

„Când am fost propus președinte al PNL București, am primit multe mesaje de acest fel: ‘nu te băga, îți vei rupe picioarele’. La fel s-a întâmplat și astăzi. Și mi-am reamintit de ce am revenit în România acum nouă ani. Pe patul de moarte, un om drag mi-a spus: ‘în viață să nu faci ce poți, în viață să faci ce trebuie’. Testamentul bunicului meu a devenit crezul meu, pe care l-am urmat mereu, în cele mai grele clipe”, spune președintele PNL București.

Plan pentru Bucureștiul viitorului

Sebastian Burduja spune că are un „plan” pentru viitorul Capitalei și că bucureștenii și România nu mai au timp de pierdut și să aleagă mereu răul cel mai mic.

ADVERTISEMENT

„Am văzut cu toții ce se întâmplă când oamenii buni stau pe margine, iar oameni fără principii fac jocurile. Bucureștiul și România nu mai au timp de pierdut. Candidez pentru Primăria Capitalei pentru că vreau ca bucureștenii, pentru prima dată după mulți ani, să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic.

Am un Plan pentru Bucureștiul Viitorului. Și știu că nu sunt singurul care vrea schimbare. Vă aștept alături. Înainte, împreună”, mai scrie președintele PNL București.

ADVERTISEMENT