News

Marcel Ciolacu, anunț important pentru toți pensionarii din România. Când se primesc banii în luna mai

Vine un anunț extrem de important de la premierul Marcel Ciolacu pentru toți pensionarii din România. Când se primesc banii în luna mai.
23.04.2024 | 14:39
Marcel Ciolacu anunt important pentru toti pensionarii din Romania Cand se primesc banii in luna mai
Anunțul important de la premierul Marcel Ciolacu pentru toți pensionarii din România. Când se primesc banii în luna mai. Sursa foto: hepta.ro / Guvernul României / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marți, 23 aprilie, în ședința de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț extrem de important pentru toți pensionarii din România. Când își vor primi seniorii banii în luna mai.

Anunțul important de la premierul Marcel Ciolacu pentru toți pensionarii din România. Când se primesc banii în luna mai

Într-un an 2024 care a venit cu prețuri mari la mai mult produse, românii primesc și o veste bună înainte de Paște. Șeful Executivului i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta Română.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu dorește ca toți pensionarii, aproape 5 milioane de cetățeni, să își primească pensiile înainte de sărbătorile Pascale. În acest an, Paștele Ortodox cade duminică, 5 mai.

”O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenții şi cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile Pascale”, a spus premierul în ședința de Guvern.

ADVERTISEMENT

Tot la ședința de Executiv, primul-ministru i-a mai cerut subalternei de la Muncă, Simona Bucura-Oprescu, ca imediat după Paște ”să pună în transparență publică proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România”.

Avem în lucru la ministerul Muncii un proiect de lege foarte important pe această temă, cel privind adoptarea salariului minim european în România. O rog pe doamna ministru Bucura Oprescu ca, imediat după sărbătorile pascale, să punem acest act normativ în transparență publică, astfel încât să existe un calendar clar de dialog cu mediul de afaceri și sindicatele”, a subliniat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), achitarea pensiilor pe carduri se face în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Înainte de Paște, milioane de români au primit și cei 250 de lei de pe cardurile sociale

În această primăvară, milioanele de români care sunt eligibili pentru tichete prevăzute în programul ”Sprijin pentru România” au primit a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. S-a întâmplat cu câteva săptămâni înainte de Paște.

ADVERTISEMENT

De notat că prima tranșă de bani din acest an a ajuns la cetățenii în februarie. Cei peste 2,5 milioane de români au primit a doua tranșă de ajutoare sociale în luna aprilie.

Din datele Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), banii au fost virați pe cardurile sociale între data de 10 și 15 aprilie. Pentru anul în curs, distribuirea celor șase tranșe de 250 de lei va urma următorul program:

  • – februarie;
  • – aprilie;
  • – iunie;
  • – august;
  • – octombrie;
  • – decembrie.
ADVERTISEMENT