News

Burduja, despre sondajul comandat de Nicușor Dan pentru Primăria Capitalei. „Pierde, ceea ce este un lucru bun pentru bucureșteni”

Sebastian Burduja spune că Nicușor Dan trebuie „să se întoarcă la catedră, acolo unde să nu le mai facă rău bucureștenilor”. Ce spune președintele PNL București despre o candidatură comună la Primărie
11.03.2024 | 15:06
Burduja despre sondajul comandat de Nicusor Dan pentru Primaria Capitalei Pierde ceea ce este un lucru bun pentru bucuresteni
Sebastian Burduja spune că Nicușor Dan a „avut toate instrumentele” la îndemână dar „ne-a dezamăgit” / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, președintele PNL București, consideră că Nicușor Dan „trebuie să se întoarcă la catedră”, „acolo nu poate să facă rău unor milioane de bucureșteni” și că o candidatură comună PSD-PNL va aduce schimbarea în Capitală.

Un Nicușor Dan care pierde, „un lucru bun pentru bucureșteni”

Sebastian Burduja a reacționat după ce Nicușor Dan a publicat, luni, un sondaj pe care afirmă că l-a comandat și din care rezultă că actualul primar general se află pe locul doi în preferințele bucureștenilor, după Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.

ADVERTISEMENT

„Interesant că apare astăzi această postare ( a lui Nicușor Dan), nu sunt în măsură să verific aceste sondaj sau să pot spune că este real. Cu siguranță, și în sondajul comandat de dânsul pierde, ceea ce este un lucru bun pentru bucureșteni. În 3 ani și jumătate în care a avut toate instrumentele la dispoziție să reușească, dar din păcate ne-a dezamăgit”, a afirmat Sebastian Burduja, scrie Digi 24.

„Sondajele sunt o poză de moment”

În legătură cu sprijinul pentru Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Bucureștiului, Burduja a declarat că „este o decizie de nivel de conducere a celor două partide”. „Eu mi-am manifestat disponibilitatea, sunt președintele filialei București a PNL, mi-am prezentat public cartea de vizită, rezultatele de la Ministerele Digitalizării și Energiei și experiența de expert în dezvoltare urbană la Banca Mondială din Washington, de 4 ani de zile, cred că mă pricep la aceste lucruri.

ADVERTISEMENT

Aștept cu mare interes decizia colegilor mei pentru că sunt convins că va fi cea bună pentru bucureșteni. Sondajele sunt o poză de moment. Cred că acum două săptămâni apăruse un alt sondaj în care eram cotați la 8%.

Constat că în două săptămâni mi-am dublat intenția de vot și la un calcul simplu dacă o ține așa, undeva în iunie voi fi la 60%. Sigur, este o poză de moment. Cred că și la alte alegeri din trecut am văzut sondaje care au diferit foarte mult de ceea ce se întâmpla la vot. Este un instrument de evaluare și atât și ce contează cu adevărat este că pe 9 iunie bucureștenii vor avea puterea de a schimba ceva în orașul lor”, a afirmat Sebastian Burduja.

ADVERTISEMENT

„Domnul Nicușor Dan trebuie să se întoarcă la catedră, să nu mai facă rău bucureștenilor”

Varianta ca fiecare partid al coaliției PSD-PNL să scoată un candidat propriu sau să se meargă pe un c candidat comun? Sebastian Burduja a răspuns:

„Ceea ce trebuie să se întâmple la București este schimbarea. Domnul Nicușor Dan trebuie să se întoarcă la catedră, la Institutul de Matematică, acolo nu poate să facă rău unor milioane de bucureșteni, să-i țină în frig, să îi țină în parcuri care arată ca după bombardament, și așa mai departe Bucureștiul de astăzi. Cred că o candidatură comună va aduce această schimbare pe care o dorim cu toții la București, fără a ne întoarce la o situație în care Bucureștiul n-a arătat mult diferit”.

ADVERTISEMENT