News

Cristian Popescu Piedone, dat câștigător la Primăria Capitalei într-un sondaj comandat chiar de Nicușor Dan. Gabriela Firea lipsește

Cristian Popescu Piedone, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei, o spune chiar Nicușor Dan. Gabriela Firea lipsește din cărți
11.03.2024 | 10:25
Cristian Popescu Piedone dat castigator la Primaria Capitalei intrun sondaj comandat chiar de Nicusor Dan Gabriela Firea lipseste
Cristian Popescu Piedone este creditat cu un procent de 40,4%, potrivit unui sondaj comandat de Nicușor Dan / Foto: Inquam Photos, Sabin Cîrstoveanu
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor pentru Primăria Capitalei, potrivit rezultatelor unui sondaj pe București, comandat de Nicușor Dan și efectuat în perioada 2-9 martie. Din sondajul comandat de Primarul General lipsește Gabriela Firea.

Piedone, pe primul loc, urmat de Nicușor Dan

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, este creditat cu cele mai mari procente la postul de primar general al Municipiului București. O spune chiar actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan, într-un sondaj comandat de el și făcut în perioada 2-9 martie. Actualul primar a publicat rezultatele acestui sondaj pe contul său Facebook.

ADVERTISEMENT

Astfel, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale și ar candida următorii, pe cine ați vota drept Primarul General al Municipiului București?”, 40,4% l-au desemnat pe Cristian Popescu Piedone (din partea PPULS).

În ceea ce-l privește, Nicușor Dan (susținut de Alianța Dreapta Unită, ADU)  s-ar situa pe poziția a doua, cu un procent de 39,3%. Tot potrivit sondajului comandat de Nicușor Dan, locul al treilea este ocupat de Sebastian Burduja (alianța PSD-PNL), cu un procent de 16%.

ADVERTISEMENT

La mare distanță, pe locul patru, se află Diana Șoșoacă (SOS România), cu un procent de 2,4% și Mihai Enache (din partea AUR), cu un procent de 1%, potrit sondajului realizat de Verifield.

Bucureștiul se îndreaptă „într-o direcție bună”

Potrivit sondajului, la întrebarea „În general, considerați că, în momentul de față, Municipiul  București se îndreaptă bună sau într-o direcție greșită?”, 48,2 dintre cei întrebați au spus că se îndreaptă într-o „direcție bună”. 47,5% spun că Bucureștiul se îndreaptă „într-o direcție greșită”, în timp ce 4,4 au răspuns „nu știu”/ „nu știu ce să răspund”.

ADVERTISEMENT

PSD, pe primul loc pentru CGMB

În privința partidelor pe care bucureștenii le-a vota pentru Consiliul General al Municipiului București, PSD este creditat cu un procent de 30,7%. Pe locul doi, cu un procent de 27,2% se situează Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), locul trei, un un procent de 17,5% revenind PNL.

Locul patru este ocupat de Partidul SOS, cu un procent de 4,9%, urmat de Partidul Puterii Umaniste Social Liberal (PPUSL), urmat de AUR, cu 4,1%, Alianța AER (Partidul Verde, Partidul Ecologist Român), cu 3,9%, Partidul REPER, cu 3,5%.

ADVERTISEMENT

PSD-PNL pe primul loc și la europarlamentare

Același sondaj arată că, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare și ar candida următoarele partide sau alianțe, dvs cu ce partid sau alianță ați vota?”, PSD-PNL se află pe primul loc, cu un procent de 45,7%.

Pe locul doi se situează Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), cu un procent de 26,3%, locul patru fiind ocupat de AUR, cu un procent de 6,4%. Partidul REPER este creditat cu un procent de 5,8%,urmat de PPUSL, cu un procent de 4,6%, urmat de Partidul SOS, cu un procent de 4,2% și de Alianța AER, tot cu 4,2%.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT