Life

Secretele pe care grecii nu le vor spune niciodată. Unde găsiţi plajele ascunse de ochii turiștilor pe care ajung doar localnicii. Sunt mai ieftine și de o mie de ori mai frumoase

Secretele grecilor. Unde se află plajele localnicilor și de ce nu sunt accesibile turiștilor. Locurile sunt de-a dreptul spectaculoase
12.05.2023 | 19:00
Secretele pe care grecii nu le vor spune niciodata Unde gasiti plajele ascunse de ochii turistilor pe care ajung doar localnicii Sunt mai ieftine si de o mie de ori mai frumoase
Lucrurile pe care elenii nu le divulgă. Litoralul pe care călătorii nu îl cunosc. E accesibil și de-a dreptul spectaculos. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Secretele pe care grecii nu le vor spune niciodată. Plaje ascunse de ochii turiștilor pe care ajung doar localnicii. Sunt mai ieftine și de o mie de ori mai frumoase. Care sunt cele mai fermecătoare privirilor și foarte „instagramabile”.

Secretele pe care elenii nu le divulgă despre plajele localnicilor

Elenii au foarte multe lucruri pe care nu le divulgă celorlalți. Unul dintre acestea are legătură cu litoralul pe care turiștii nu îl cunosc și pe care nu ajung aproape deloc. Culmea, unele zone sunt mai accesibile decât cele promovate de agențiile de turism.

ADVERTISEMENT

În plus, regiunile ascunse de turiști sunt de-a dreptul spectaculoase datorită arhitecturii, nuanțelor pastelate și a apei cristaline. De asemenea, în aceste locuri nu este aglomerație și oamenii descoperă peisaje demne de Instagram.

Spre exemplu, Gavrio, o așezare de pe o insulă mai puțin știută, dar care nu trebuie ratată. Se ajunge, așadar în Andros cu feribotul din Atena. Dispune de un port tipic cicladelor, satul având numeroase restaurante, taverne și magazine de suverniruri. E un loc plăcut și calm. Este un loc în care grecii merg la mare. Deci, o nouă bilă la capitolul secretele grecilor.

ADVERTISEMENT

Tinos, a treia insulă ca mărime, este destinată pelerinajului. Înconjurat de Andros, Syros și Mykonos, locul are peste 700 de biserici și mănăstiri, dar și plaje cu nisip fin. Atrage oamenii datorită icoanei miraculoase a Fecioarei Maria.

A fost descoperită în anul 1822 și atrage turiștii în special în timpul celor două evenimente importante care îi sunt dedicate, pe 25 martie și 15 august, în fiecare an. În aceste zile icoana este adusă până în port și este trecută pe deasupra capetelor celor care asistă la ceremonie.

ADVERTISEMENT

Grecii vin cu drag aici, dar nu vor sta claie peste grămadă. Cel puțin nu cu turiștii. Preferă plaje sălbatice, plajele mai îndepărtate. Kolympithra este printre ele și se ajunge la ea cu autobuzul, apoi mers pe jos. De asemenea, Pachia Ammos este una dintre cele mai izolate și exotice plaje. Destinații secrete Grecia, plaje mai puțin cunoscute Grecia sau experiențe autentice Grecia reprezintă căutări de top chiar și pentru eleni.

Regiunile mai puțin cunoscute de turiști, în Grecia

Symi este o altă insulă mai puțin cunoscută, dar pe care trebuie să o aveți pe listă pentru vara lui 2023. Cea mai bună cale de acces este feribotul din Rhodos, care are două opriri. Turiștii pot observa în toată splendoarea căsuțele colorate din port. Aici nu mai e nimic despre secretele grecilor.

ADVERTISEMENT

În timpul călătoriei de o oră și jumătate, turiștii mai pot vedea Mănăstirea Panormitis care are hramul Sfântului Arhanghel Mihail. Regiunea este perfectă pentru o plimbare lungă și relaxantă. La tot pasul sunt foarte multe lucruri de admirat. Pe lângă Nos și Nimborio, grecilor le place să meargă la plaja Gialos, plaja Panormitis sau plaja Marathounda, toate dintre ele fiind aproape plaje sălbatice Grecia. Dar printre cele mai bune plaje din Grecia. Sau campioane la capitolul plaje nedescoperite în Grecia.

Printre regiunile mai puțin cunoscute de turiști, în Grecia, se mai află și insula Sifnos care este fermecătoare. Situată în mijlocul Mării Egee este foarte îngrijită de localnici. Casele perfect albe și străduțele inundate de Bougainvillea atrag călătorii din toate părțile lumii. Poate fi chiar o vacanța ieftină în Grecia sau măcar un concediu Grecia costuri reduse. În orice cazi, Sifnos intră direct în top la destinații de vacanță mai puțin cunoscute în Grecia.

Dacă ne raportăm la plaje atunci fără dar și poate Vroulidia este pe primul loc. E nevoie de ceva experiență pentru a ajunge la ea, sedentarii mai bine să nu încerce. Și Faros este o plajă pe care merg grecii să se distreze. De altfel, turism local în Grecia există de când lumea și pământul. Așa și cu secretele grecilor.

Locul este invadat de foarte multă liniște, la fel cum se întâmplă și în cazul stațiunii turistice Batsi, aflată în Andros. Turiștii se pot bucura de drumeții pe dealuri sau de priveliștea de deasupra unui golf frumos. Pescarii dau o notă personală peisajului. Insule grecești mai puțin aglomerate, așadar există, la fel ca plaje mai puțin cunoscute în Grecia.

Cele mai frumoase plaje din Grecia

Din punctul de vedere al turiștilor, cele mai frumoase plaje din Grecia de pe insulele prezentate, plaje cu nisip fin și cu apă cristalină, se află între Gavrio și Batsi. Turiștii se pot bucura de liniște, soare din plin și relaxare pe șezlong în Agios Petros, Chrissi Ammos, Kipri sau Agios Kyprianos.

Frumusețea naturală, alături de peisajul sălbatic, transformă aceste regiuni în locuri de neratat. Piso Giala este o altă plajă inedită. Aflată între Hora și Stenies este extrem de populară datorită numeroaselor taverne.

De asemenea, turiștii pot vizita plajele Achla, Vori, Vitali sau Zorkos pe care se ajunge pe jos sau cu barca. În altă ordine de idei, Grecia este și o țară în care iubitorii de drumeții pot face asta fără niciun fel de problemă. Doar că nu se vor întâlni la fiecare pas cu cetățeni greci, cetățeni care preferă locuri neumblate de turiști Grecia. Până la urmă, afacerile nu au legătură cu secretele grecilor.

ADVERTISEMENT