Life

Secretul japonezilor pentru o memorie longevivă. Fructul banal pe care aceștia îl consumă zilnic pentru a-ți stimula funcțiile cognitive

Fructul banal pe care japonezii îl consumă pentru a-și antrena memoria. Este popular printre români, dar nu mulți au curajul să îl consume zilnic.
30.04.2024 | 14:44
Secretul japonezilor pentru o memorie longeviva Fructul banal pe care acestia il consuma zilnic pentru ati stimula functiile cognitive
Fructul care îi ajută pe japonezi să își protejeze memoria. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Japonezii sunt cunoscuți pentru stilul de viață sănătos pe care îl au. Alimentația lor se bazează, în mare parte, numai pe alimente bogate în nutrienți și vitamine. Pentru că japonezii sunt cei mai longevivi de pe Glob, aceștia au secretele lor care îi ajută să atingă vârste record.

Cum reușesc japonezii să fie cea mai longevivă populație de pe planetă

Cultura japoneză este impresionantă, din toate punctele de vedere. De departe, un aspect care a atras atenția tuturor este gastronomia lor variantă și diferită față de alte părți ale lumii.

ADVERTISEMENT

Poate că nu mulți știu, dar Japonia este cea mai longevivă țară din lume. Acest lucru se datorează, în mare parte, faptul că japonezii sunt foarte atenți la ceea ce consumă. Meniul lor zilnic conține numai alimente sănătoase cu multiple beneficii pentru organism.

Gastronomia japoneză a inspirat multă lume, iar unele dintre secretele pe care aceștia le pun în aplicare au fost dezvăluite. Japonezii nu sunt recunoscuți doar pentru tinerețea lor veșnică, căci toți arată mult mai bine decât vârsta pe care o au în buletin, ci și datorită agilității mentale.

ADVERTISEMENT

Pentru a-și stimula constant memoria, japonezii consumă un fruct banal. Acesta este destul de popular și în rândul românilor, doar că nu mulți au curajul să îl introducă în alimentația lor de zi cu zi.

Japonezii consumă stafide pentru a-și antrena constant memoria

Surprinzător sau nu, pentru a-și proteja memoria, japonezii consumă stafide. Potrivit unor studii realizate de Unitatea de Cercetare a Atenției Primare din Salamanca împreună cu Spitalul Universitar din Salamanca, beneficiile consumului de stafide sunt uimitoare.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 80 de persoane care au consumat stafide mai multe zile la rând. În cazul lor, s-a observat o îmbunătățire a funcțiilor cognitive cu 10%, iar asta datorită polifenolilor pe care îi conțin stafidele.

Desigur, în cazul japonezilor, dar și în cazul participanților la studiu nu doar stafidele au ajutat la îmbunătățirea abilităților mentale. Pentru a avea o minte longevivă, japonezii combină consumul de stafide cu alte fructe și legume, dar și cu sportul.

ADVERTISEMENT

Polifenoli nu se regăsesc doar în stafide. Aceștia sunt prezenți în cantități considerabile și în vin sau ciocolată. Polifenolii au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii benefice pentru sănătatea generală a organismului.

Pe lângă stafidele pe care le mănâncă pentru a-și proteja memoria, japonezii mai consumă și ceai de matcha, recunoscut pentru conținutul ridicat de vitamina C și zinc. De asemenea, tot din obiceiurile culinare ale japonezilor mai face parte și consumul de wasabi, yuzu sau umeboshi.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori