Sport

Secretul lui Sabău după ce U Cluj a ajuns la un punct de play-off: „Îi consider prietenii mei”

Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit care este secretul pentru care U Cluj a devenit o echipă aproape de play-off.
09.10.2023 | 23:54
Secretul lui Sabau dupa ce U Cluj a ajuns la un punct de playoff Ii consider prietenii mei
Secretul lui Sabău după ce U Cluj a ajuns la un punct de play-off: „Îi consider prietenii mei”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cu Sabău la timonă, U Cluj merge din ce în ce mai bine. „Șepcile roșii” au învins-o pe Sepsi, scor 1-0, și au urcat pe locul 8 în SuperLiga, la doar o lungime de play-off.

Secretul lui Sabău. Cum i-a resuscitat pe fotbaliștii lui U Cluj

Universitatea Cluj a început sezonul cu Toni Petrea pe bancă, dar fostul tehnician de la FCSB și Chindia Târgoviște nu a avut deloc succes în Ardeal. În august, echipa a fost preluată de Ioan Ovidiu Sabău, omul care a stat pe bancă până la finalul sezonului trecut, iar minunile au început să apară.

ADVERTISEMENT

„A fost un meci tactic, cele trei puncte erau cele mai importante, e meritul echipei și jucătorilor. Mă bucur foarte mult că jucătorii care au avut probleme au intrat, mă bucur pentru ei. Vom deveni o echipă competitivă, o echipă frumoasă. 

Nu e ușor pentru că și Sepsi avea nevoie de victorie și este o echipă agresivă. Este o victorie și am doar cuvinte de laudă pentru jucătorii mei. Dacă vom continua așa sunt sigur că vom face o echipă bună. 

ADVERTISEMENT

Mai avem de făcut unele retușuri, mai trebuie să verticalizăm, dar sunt niște lucruri pe care putem să le antrenăm. E normal că suntem aici (n.r. la doar un punct de play-off) pentru că avem jucători cu valoare.

Avem tineri buni și jucători cu experiență care s-au implicat. Aproape toți se simt ca într-o familie aici. Totul îl facem împreună, eu îi consider ca niște prieteni, fac parte din această echipă și depindem unii de ceilalți”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău, după U Cluj – Sepsi 1-0.

ADVERTISEMENT

Elogii din partea jucătorilor. Dan Nistor: „Se pune la mintea noastră”

A devenit deja o obișnuiță ca după fiecare meci reușit al lui U Cluj jucătorii să îl laude pe Ioan Ovidiu Sabău. Ultimul care a făcut acest lucru a fost, în stilul caracteristic, Dan Nistor, cel care a decis partida cu Sepsi de pe Cluj Arena.

„Nu-i dau cu trafaletul, cum zicem noi, nu-l perii, dar revenirea domnului Sabău ne-a ajutat foarte mult. Se pune la mintea noastră, e cu noi tot timpul, ne încurajează, ăsta e plusul nostru”, a declarat Dan Nistor.

ADVERTISEMENT

Campioantul se întrerupe cu ocazia pauzei prilejuită de meciurile echipelor naționale. Când se va relua SuperLiga însă, pe Universitatea Cluj o așteaptă o partidă de foc, împotriva campioanei en-titre, Farul. Duelul de la Ovidiu e programat sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT