News

Secretul lui Serghei Lavrov. Cine e, de fapt, tatăl ministrului de externe al lui Putin

Serghei Lavrov, ministrul de externe numit de Vladimir Putin, are și un secret aparte. Tatăl politicianului de la Moscova a fost, de fapt, armean. Numele acestuia era Kalantaryan
07.06.2022 | 07:21
Secretul lui Serghei Lavrov Cine e de fapt tatal ministrului de externe al lui Putin
Secretul lui Serghei Lavrov
ADVERTISEMENT

Puţine lucruri se cunosc despre Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, un om care s-a învârtit în jurul unui secret preț de mai mulți ani.

Cine sunt părinţii lui Serghei Lavrov. Ministrul are origini armene

De altfel, încă se știu foarte puține despre copilăria omului ales de Vladimir Putin să coordoneze planul extern. Oficial, Lavrov s-a născut pe 21 martie 1950. Interesant este că tatăl său era din Tbilisi.

ADVERTISEMENT

Culmea, părintele actualului ministru rus era un armean al cărui nume de familie a fost Kalantaryan. Cu toate acestea, Serghei Lavrov a folosit întotdeauna numele de familie al mamei sale.

Kaleria Borisovna Lavrova era din regiunea Noginsk și a lucrat în Ministerul Comerțului Exterior, cel mai probabil de aici şi înclinaţiile spre zona politică pe care le-a etalat mai târziu Serghei.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut Lavrov înainte să devină minstru de externe

Presa din Rusia a notat că în 2005, pe vremea când șeful Ministerului rus de Externe se afla la Universitatea Slavonă din Erevan, studenții chiar l-au întrebat pe Lavrov dacă originea sa armeană nu îl împiedică.

“Tatăl meu este din Tbilisi. Este greu să compar sângele meu armean cu oricare altul, pentru că nu am altul”, a spus Serghei Lavrov, confirmând astfel că este armean.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, se știe că, în ciuda originii armene, Serghei Lavrov nu își cunoaște limba maternă. Niciuna dintre biografiile sale publicate oficial nu indică locul unde s-a născut. Se menționează doar că, în 1972, acesta a absolvit Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova.

Potrivit Georgian Times, Serghei Lavrov s-ar fi născut la Tbilisi și a locuit pe strada Ararat. Jurnaliștii au reușit să găsească și casa în care a locuit micuțul Serghei cu familia sa.

ADVERTISEMENT

Unul dintre liderii diasporei armene din Tbilisi avea să indice locuința și să transmită că Lavrov s-a mutat la Moscova cu părinții săi la vârsta preșcolară.

Despre Lavrov se mai știe că nu are computer. Politicianul spune că nu are nevoie. Deține însă un iPad, prin care citește știrile zilnice. Seara, când peste Moscova se lasă întunericul, la etajul șapte al clădirii unde lucrează este încă lumină. Acesta nu-și părăsește biroul fără a-și termina munca și stă oricât este nevoie peste program.

„Este un diplomat de neegalat care servește Moscova cu inteligență, energie și aroganță considerabilă”, a spus Richard Holbrooke, fost ambasador al SUA la ONU, vorbind despre ministrul rus Serghei Lavrov.

După cum a remarcat americanul, Sergei Lavrov este „unul dintre cei mai buni diplomați ai timpului nostru”

Ministrul rus de externe vorbește trei limbi străine printre care engleză și franceză. Este și un mare fan al sportului și nu pierde șansa de a juca fotbal sau de a schia.

De altfel, Lavrov este unul dintre fondatorii ligii naționale de fotbal a Rusiei. Cântă la chitară și scrie poezii. Este și un fumător înrăit. Iubește și colecționează tot ce este legat de țigări.

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse a primit medalia „Pentru serviciile aduse patriei”. Din 2004, a ocupat funcția de ministru al afacerilor externe. Înainte de aceasta, a fost reprezentantul permanent al Rusiei la ONU.

Serghei Lavrov este omul care a ocupat cel mai mult timp poziția de ministru al afacerilor externe al Rusiei dacă ne raportăm la Rusia modernă.

Cine este soţia lui Serghei Lavrov

Serghei Lavrov este căsătorit. După cum spun prietenii familiei, soția lui a fost și rămâne în multe privințe opusul acestuia. Concret, dacă Serghei este viguros și încăpățânat, Maria este o femeie tăcută și delicată, o femeie căreia îi place să nu iasă foarte mult în evidență.

ADVERTISEMENT
Tags: