Life

Secretul pe care Florin Piersic l-a ținut ascuns ani de zile. Nimeni nu știa că actorul a înfiat o fetiță: „Binele se face în liniște”

În tinerețe, Florin Piersic a întâlnit o fetiță a cărei poveste l-a impresionat profund. În cadrul unui interviu, marele actor a dezvăluit cum a ajuns să o ajute pe Maria.
25.12.2023 | 09:46
Secretul pe care Florin Piersic la tinut ascuns ani de zile Nimeni nu stia ca actorul a infiat o fetita Binele se face in liniste
Cum a ajuns Florin Piersic să înfieze o fetiță/ sursa foto: captură video
ADVERTISEMENT

Florin Piersic, în vârstă de 87 de ani, a ales să țină ascuns ani de zile faptul că a înfiat o fetiță. Actorul a preferat să nu se laude cu gestul său, dar a făcut dezvăluiri emoționante în cadrul unui interviu excepțional acordat lui Dan Negru. Iată ce a scos la iveală!

Cum a ajuns Florin Piersic să înfieze o fetiță

În urmă cu mai bine de un an, în prag de Crăciun, Dan Negru l-a intervievat pe legendarul actor Florin Piersic. Interviul a fost unul captivant, căci actorul a povestit ce s-a întâmplat în timpul unor filmări pe care le făcea în tinerețe lângă satul Budești. Florin Piersic a detaliat că, la vremea respectivă, era urmărit permanent de o copilă.

ADVERTISEMENT

„Las aici povestea lui Florin de Crăciun. A ținut-o ascunsă zeci de ani, pentru că binele se face în liniște! Povestea fetiței pe care a înfiat-o demult… Florin e unul din oamenii de la care am învățat că nu rămâne nimic după noi decât bunătatea! Fii bun! Doar asta rămâne…”, a scris Dan Negru pe rețelele de socializare, unde a publicat o parte din interviul special.

Ce s-a întâmplat în timpul filmărilor

Marele actor a povestit că micuța nu avea părinți și locuia cu o mătușă. Deși avea un program încărcat, Florin Piersic a decis să-i schimbe viața acestei fetițe. Pentru că gândul lui era să o înfieze, Florin Piersic a vizitat-o pe mătușa copilei. Apoi, a decis să îi ofere sprijin financiar. Asttfel, toate încasările sale din teatru mergeau către acea fetiță.

ADVERTISEMENT

„Vreau să fac ceva pentru fetița asta. Zic: «vreau să o înfiez»” „Stătea și se uita la mine. Și eu o sesizam. Frumușică, parcă era un cap de-al lui Grigorescu. Am în imagine câțiva dintre pictorii români care au făcut tablouri pe care eu nu pot să le uit niciodată. Și mă uitam la ea, avea și o băsmăluță. Mă urmărea chipul ei. I-am spus pe tine cum te cheamă? «Maria». Zic: «Măriucă dragă, extraordinară ești, dar de ce te uiți așa la mine?». «Pentru că vă iubesc!». «Mă iubești pe mine? De ce?». «Nu știu, dar vă iubesc mult».

I-am spus: «unde locuiești, ce fac părinții tăi?». «Nu mai am părinți». Cum? «Mama a căzut de pe un car cu fân și a făcut o boală, nu a mai putut să o salveze nimeni. După două săptămâni, a murit și tata». «Și tu unde stai?» «Stau la o mătușă».

ADVERTISEMENT

Și ne-am dus la ea. Fetița mi-era foarte dragă. Eu am avut o soră care s-a pierdut, în 42. Vreau să fac ceva pentru fetița asta. Zic: «vreau să o înfiez». Dragilor, e foarte important ce vă spun acum. Atunci, așa am simțit că vreau să o înfiez”, a povestit Florin Piersic, în cadrul interviului cu Dan Negru.

Părinții nu au fost de acord cu decizia actorului

Când le-a povestit părinților săi că vrea să înfieze o fetiță, aceștia s-au opus deciziei sale. „Tu ai probleme, pleci tot timpul, noi suntem oameni în vârstă”, i-a spus bătrânul lui Florin Piersic.

ADVERTISEMENT

„Am ținut legătura și m-am dus la București și le-am spus părinților mei. Atunci, tata a spus: «Florin, tu ai atâtea probleme, noi suntem deja în vârstă. Te angajezi la un lucru foarte grav, pentru că tu trebuie să o aduci la București».

Eram căsătorit, aveam probleme. Atunci i-am ascultat pe părinții mei, dar imediat am luat legătura cu ea, pentru că mă duceam des la Baia Mare. Și de atunci… am spus așa: că tot ceea ce câștig eu de la teatru, salariul meu, îl trimit fetiței acesteia”, a detaliat Florin Piersic.

Tot în cadrul interviului, legendarul actor a recunoscut că gestul său discret a avut un impact semnificativ asupra destinului fetiței. Anii au trecut, iar Maria s-a căsătorit cu un bărbat, care i-a dăruit două fetițe minunate.  „Măriuca spune că Florin Piersic este binefăcătorul ei”, a mai completat actorul.

ADVERTISEMENT