News

Șeful ANPC, în control după cozile de la benzinării: “Se pot confisca veniturile realizate în urma comercializării carburanților la prețuri artificiale”

Horia Constantinescu, directorul ANPC, declarații după cozile de la benzinării. Ce măsuri s-ar putea lua împotriva celor care au mărit prețurile în mod nejustificat.
10.03.2022 | 14:10
Seful ANPC in control dupa cozile de la benzinarii Se pot confisca veniturile realizate in urma comercializarii carburantilor la preturi artificiale
ADVERTISEMENT

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, aflat în controale la diferite stații de carburnați, a precizat că cei care nu au respectat legea și au mărit prețurile riscă amenzi usturătoare.

Ce măsuri a anunțat directorul ANPC împotriva celor care au mărit prețul la pompă

Vorbim despre sancțiuni cuprinse între 2.000 și 100.000 de lei pentru cei care au mărit în mod nejustificat prețurile la carburanți, făcând parte din isteria de miercuri, când au existat zeci de mașini la cozi pentru a alimenta cu benzină sau motorină.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă măsură propusă de șeful ANPC este ca toate veniturile realizate de acești comercianți de combustibili care au încălcat legea să fie aduse la bugetul de stat.

Mai precis, Horia Constantinescu a propus ca toți banii făcuți în perioada de contravenție, în care prețurile au fost mărite ilegal, să ajungă la stat.

ADVERTISEMENT

“Putem merge până la confiscarea veniturilor realizate în urma comercializării carburanților la prețuri artificiale și nejustificate și vărsarea sumelor către bugetul de stat. (…)

 Cred că această sancțiune este, complementar, mai dură decât amenda cuprinsă între 2.000-100.000 de lei prevăzută de lege“, a specificat el.

ADVERTISEMENT

Care ar fi motivul pentru care au crescut prețurile

Conform acestuia, printre explicațiile pe care le-a primit de la patroni a fost și aceea că au cumpărat combustibili mai scumpi din Ungaria.

„Din câte am înțeles, e o poveste legată de creșterea prețurilor in Ungaria. În opinia mea, profană, am putea vorbi de o structură, sau o iniţiativă de tip cartelar, pentru că nu există nicio justificare, dacă a majorat preţul, să o faci şi tu numai în încercarea de a obţine un profit suplimentar. , a mai precizat el.

ADVERTISEMENT

În același timp, șeful ANPC a spus că prețul barilului de petrol a scăzut, lucru care se traduce și printr-o scădere a prețurilor benzinei și motorinei.

„Tragicomic e că prețul barilului a scăzut. Mi se pare contradictorie măsura luată de patroni”, a spus el.

Totodată, Horia Constantinescu a spus și că cei care au cumpărat în cantități mari au încurajat specula și comercializarea carburnaților la prețuri incorecte și chiar ilegale.

„Eu cred că această efervescență se va calma, cred că a încurajat specula. E incredibil de susținută de cei care au cumpărat în cantități mari, au dat apă la moară”, a transmis acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: