News

Șeful Poliției Constanța își pierde funcția, după accidentul din 2 Mai. Cătălin Predoiu: ”Desființez IPJ și îl voi reclădi”

Adrian Glugă, șeful Poliției Constanța, își pierde funcția, după accidentul din 2 Mai. Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, promite o reformă în IPJ.
28.08.2023 | 20:49
Seful Politiei Constanta isi pierde functia dupa accidentul din 2 Mai Catalin Predoiu Desfiintez IPJ si il voi recladi
Cătălin Predoiu anunță demisia șefului Poliției Constanța, după accidentul de la 2 Mai. Concluziile Corpului de Control. Sursa foto:
ADVERTISEMENT

Șeful Poliției Constanța, Adrian Glugă, a demisionat după accidentul tragic din 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri. Anunțul plecării sale din funcție a fost făcut de ministrul de interne, Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu anunță demisia șefului Poliției Constanța, după accidentul de la 2 Mai. Concluziile Corpului de Control

Luni seara, șeful MAI a prezentat concluziile Corpului de Control în cazul tragediei de la 2 Mai. Pe 19 august, doi tineri au murit după ce au fost loviţi de o mașină condusă de un șofer drogat din Capitală.

ADVERTISEMENT

În urma acestei tragedii, autoritățile au descoperit o serie întreagă de nereguli, care au permis ca accidentul rutier din județul Constanța să aibă loc. Dat fiind acest aspect, ministrul Predoiu, a declarat, luni, că va propune o serie de modificări legislative, printre care şi confiscarea mijloacelor de transport în care sunt depistate droguri sau conducătorul auto a fost confirmat pozitiv.

“Voi propune Guvernului şi Parlamentului legislaţie pe următoarele direcţii – măsuri care vizează conducătorii auto: instituirea obligativităţii testului antidrog cu ocazia examinării medicale pentru dobândirea sau reînnoirea permisului şi extinderea examinării medicale la restituirea permisului de conducere reţinut pentru consumul de alcool şi droguri.

ADVERTISEMENT

Deci, vrei carnet, test antidrog. Instituirea unor noi situaţii în care efectuarea testării antidrog – alcool este obligatorie suplimentar prevederilor actuale: atunci când în vehicul sunt identificate substanţe care pot avea caracter psihoactiv, recipiente cu alcool desfăcute, conducătorul auto figurează în baza de date că a încălcat norme privind consumul de alcool şi droguri la volan, precum şi când a comis infracţiuni la regimul substanţele interzise“, a precizat oficialul.

Ministrul de interne a mai precizat că una dintre concluziile Corpului de Control vizează cercetarea prealabilă a faţă de inspectorul şef al Poliţiei Judeţene Constanţa, Adrian Glugă.

ADVERTISEMENT

Acesta din urmă şi-a înaintat raportul pentru eliberarea din funcție. ”Doamna comisar șef Mădălina Vlangăr va conduce interimar IPJ Constanța, actual director la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, ofiţer cu experienţă în cooperarea poliţienească internaţională, care a ocupat inclusiv poziţii de ataşat de afaceri interne, fost şef de brigadă de combatere a criminalităţii”, a spus Predoiu.

Cătălin Predoiu: ”Desființez IPJ și îl voi reclădi”

În contextul neregulilor majore descoperite la Constanța, ministrul Predoiu a mai punctat faptul că e necesară o resetare a structurilor MAI, prin măsuri concrete. A anunțat că va începe din județul Constanța și apoi va extinde reforma în toată țara.

ADVERTISEMENT

”Desființez inspectoratul și îl voi reclădi într-o nouă realitatea organizațională și managerială adaptată. Această nouă structură operațională va fi gândită cu cei mai buni specialiști în domeniul crimei organizate, inclusiv cu experți străini.

Noua organigramă va fi adoptată prin ordin de ministru cel târziu la 15 octombrie. Noul IPJ Constanța va fi un proiect pilot care va oferi drept model pentru celelalte inspectorate”, a mai spus ministrul.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă...
Rușii au schimbat simbolul de pe echipamentele militare trimise în Ucraina. Ce reprezintă noul semn observat în apropiere de Harkov
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților