News

Şoferul drogat a fost oprit de poliţie cu două ore înainte de tragedie. Un apel la 112 anunţa că tânărul conducea haotic

Cazul șoferului criminal din 2 Mai devine tot mai complicat, după ce au apărut informații că individul a fost dus la secție cu două ore înainte de tragedie.
21.08.2023 | 14:53
Soferul drogat a fost oprit de politie cu doua ore inainte de tragedie Un apel la 112 anunta ca tanarul conducea haotic
Șoferul drogat de la 2 Mai, pe punctul de a provoca un alt accident,. Colaj Fanatik/ sursa foto Facebook
ADVERTISEMENT

Cu puţin înainte de accidentul în care au murit Roberta şi Sebi o persoană a sunat la 112 și ar fi transmis că cineva conduce foarte haotic pe drum. Polițiștii s-au conformat și l-au reținut pe individ, pe care l-au dus la secție. Informațiile sunt cu adevărat șocante, pentru că oamenii legii i-ar fi dat acestuia drumul fără să-i facă un test de droguri, deși în mașină au fost găsite substanțe interzise.

Şoferul drogat a fost oprit de poliţie cu două ore înainte de tragedie

Polițiștii i-au făcut lui Matei Vlad Pascu doar testul etilotest, pentru consum alcool, dar nu și pentru droguri. Așadar, acesta a plecat liniștit din secția de Poliție, unde fusese dus după ce un apel la 112, în jurul orei 3 dimineața, semnala că cineva conduce foarte haotic o mașină prin stațiune. Polițiștii ar fi greșit flagrant pentru că i-au dat drumul fără să-l testeze pentru droguri, în condițiile în care tânărul era cunoscut pentru că ar avea astfel de probleme și ar fi urmat o cură de dezintoxicare.

ADVERTISEMENT

De altfel, în mașina acestuia au fost găsite substanțe interzise în noaptea respectivă. “La 02:40 a fost depistat de o patrulă mixtă poliție-jandarmerie pe DN39, au fost legitimați șoferul și pasagerii, iar în mașină au fost descoperite o țigară tip joint și pastile într-un pachet de țigări”, a declarat șeful IPJ Constanța, într-o conferință de presă.

Varianta oficială a lui Pascu e că ar fi consumat droguri în Vama Veche, ocazional, fără a fi consumator. ”Da, din câte am înţeles, nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche”, a precizat avocatul apărării Luminiţa Popescu. Informația a fost confirmată și de Aktual24.ro.

ADVERTISEMENT

”Vlad Pascu fost oprit de doua ori înainte de producerea accidentului. O data la un control de rutina, iar apoi după un apel 112. În niciuna dintre situații nu a fost testat de droguri. După ce a fost oprit a doua oara, Pascu a fost dus și la secția de politie. Politiștii fac acum verificări dacă a consumat droguri după ce a plecat de la secția de politie”, au transmis sursele.

Detalii despre acest individ au fost oferite inclusiv de martorii de pe plajă. ”Am fost aseară în Vamă și omul făcea ture pe faleză printre oameni. La ora 3 era oprit de polițiști la intersecția cu Magheru”, a relatat un martor. ”Mașina respectivă era trasă pe dreapta pe E87 (strada principală) de un echipaj de poliție în față unui magazin non stop situat pe segmentul de E87 cuprins între stradă Ion Creangă și stradă Plajei în jur de ora 03:00. Pe Google Street View locația respectivă apare că fiind “Market Adde Ami”.

ADVERTISEMENT

Am admirat mașina, dar șoferul părea foarte agitat în momentul în care poliția îi verifică actele, în mașină era cel care a fost arestat împreună cu niște fete. Peste 5 minute m-am întors la locul respectiv, iar mașină era încuiată și cu motorul oprit, am presupus că respectivul a fost luat la secție, dar aparent, peste două ore a omorât doi oameni la volanul acestei mașini”, a completat un alt martor.

Reprezentanții Poliției au recunoscut într-o conferință de presă situația și au anunțat că tânărul a fost într-adevăr reținut înainte de a comite masacrul de pe drum. Rămâne de văzut de ce nu a fost testat cu aparatul drug test, iar acest lucru va fi determinat de o anchetă amplă, care cu siguranță se va lăsa cu demisii.

ADVERTISEMENT

”Șoferul a fost condus la secție, testat cu aparatul etilotest, care a indicat 0. Din datele transmite de lucrătorii de Poliție conducătorul nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive. Tot din verificări a reieșit că s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise”, au transmis reprezentanții Poliției.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza...
Vin ploile. Meteorologii anunţă averse în fiecare zi pentru următoarele două săptămâni. Prognoza pe regiuni în perioada 13 - 26 mai
Imagini rare cu fiica cea mare a lui Ilie Năstase. Nathalie are 48...
Imagini rare cu fiica cea mare a lui Ilie Năstase. Nathalie are 48 de ani şi este o persoană extrem de discretă
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Noi reguli pentru eliberarea certificatului de concediu medical
Noi reguli pentru eliberarea certificatului de concediu medical
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o...
Ce MOȘTENIRE a primit Catinca Roman de la Mioara Roman. Ce a dezamăgit-o cel mai tare. Nu i-a fost rușine să spună asta!
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată