News

Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire cu președintele Bashar al Assad, la Damasc. Dezvăluirile presei siriene

Presa din Siria dezvăluie că șeful Serviciului Secret din România a avut o întâlnire cu președintele Bashar al Assad, la Damasc.
18.04.2024 | 23:45
Seful Serviciului Secret din Romania intalnire cu presedintele Bashar al Assad la Damasc Dezvaluirile presei siriene
Șeful Serviciului Secret România Bashar al Assad. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

O informație de-a dreptul surprinzătoare vine din Siria. Jurnaliștii din acest stat dezvăluie că șeful Serviciului Secret din România ar fi avut o întâlnire, la Damasc, cu președintele Bashar al Assad.

Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu liderul Siriei, Bashar al Assad. Motivul acestei întâlniri

Într-o perioadă în care Orientul Mijlociu pare a se afla pe un butoi cu pulbere din cauza tensiunilor la cote alarmante dintre Israel și Iran, vine o informație care ridică toate privirile.

ADVERTISEMENT

Conform presei siriene, șeful Serviciilor Secrete românești s-ar fi întâlnit chiar cu preşedintele Siriei, Bashar al Assad, dar şi cu şeful serviciilor secrete siriene. Vizita oficialului român ar fi avut loc zilele trecute la Damasc. Ea a venit pe fondul crizei refugiaților sirieni care au sufocat Europa.

Informația ar fi avut ca punct de plecare un diplomat european. Această persoană, ar fi spus, pentru Syria TV, că șeful Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

ADVERTISEMENT

Informaţia a fost postată încă de miercuri pe pagina de internet a televiziunii. Într-un amplu articol au fost prezentate mai multe detalii. Jurnaliştii sirieni susţin că oficialul român ar fi venit cu un mesaj.

Diplomatul european, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a precizat că oficialul de la București a transmis un mesaj comun din partea României, Ciprului, Greciei și Italiei.

ADVERTISEMENT

Aceste state din UE ar dori să restabilească contactul cu regimul Bashar al Assad, din cauza preocupărilor pe care le au în legătură cu valurile de refugiați și de teama de islamofobie, notează Antena 3.

Până în acest moment, nimeni nu a dezvăluit numele oficialului român şi nici serviciul secret pe care-l reprezintă. În plus, niciun oficial din Siria, dar nici Serviciul de Informații Externe (SIE) sau Serviciul Român de Informaţii (SRI) nu au emis vreun comunicat de presă lămuritor.

ADVERTISEMENT

Până la explicații oficiale de la Damasc, București sau din alte zone ale UE, această întâlnire secretă ridică numeroase întrebări și prezintă multe aspecte care pot fi discutate și analizate.

ADVERTISEMENT