Sport

EURO U21. Selecţionerul Ucrainei acuză: ”Am fost ţinuţi 5 ore într-un hangar”

Selecționerul Ucrainei a dat vina pe condițiile inumane din România pentru înfrângerea în fața Spaniei din semifinalele Euro U21 2023.
06.07.2023 | 10:50
EURO U21 Selectionerul Ucrainei acuza Am fost tinuti 5 ore intrun hangar
Selecţionerul Ucrainei, Ruslan Rotan, a acuzat condițiile în care echipa sa a fost nevoită să călătorească de la Cluj la București înaintea semifinalei pierdute usturător în fața Spaniei, scor 1-5, la Euro U21 2023. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
06-07-2023
07:57

Selecționerul Ucrainei, acuze dure după eșecul cu Spania

Selecţionerul Ucrainei, Ruslan Rotan, a acuzat condițiile în care echipa sa a fost nevoită să călătorească de la Cluj la București înaintea semifinalei pierdute usturător în fața Spaniei, scor 1-5, la Euro U21 2023.

”E necesar, probabil, să felicit Spania pentru acest succes. Cât despre noi, cred că băieții nu au avut o banală recuperare. Nu caut scuze, dar modul în care ne-am întors aici… Nici nu știu cum am ajuns la București. Am făcut o jumătate de zi pe drum.

Ne-au ținut cinci ore închiși într-un hangar la aeroport, am stat pe aeroport în loc să ne refacem, am ajuns la 1 dimineața la hotel. Aceste întârzieri de zbor sunt inexplicabile. E un mister ce se întâmplă la un asemenea turneu.

Ați văzut că băieții au vrut, se observa în ochii lor, dar picioarele nu alergau. Recuperarea e cheia, iar lipsa ei a afectat rezultatul. Din cauza asta, n-am putut să ținem ritmul cu adversarii noștri mai proaspeți.

Trebuie să acceptăm înfrângerea. Am atins semifinalele. Când am format echipa, în urmă cu doi ani, nimeni nu și-ar fi imaginat că vom juca în semifinale”, a declarat Rotan, în presa din Ucraina.

05-07-2023
19:10

Spania U21 - Ucraina U21 5-1 (Abel Ruiz 17, Sancet 24, Blanco 54, Oroz 68, Gomez 77 / Bondarenko 13)

Final – Spania se impune fără drept de apel în fața reprezentativei Ucrainei. Ibericii vor lupta pentru trofeu în finala cu Anglia, programată pe 8 iulie, de la ora 20:00, pe Adjarabet Arena din Batumi.

Min. 77 – GOOOL Spania!!! Vecinii noștri sunt la pământ! Sergio Gomez își trece și el numele pe lista marcatorilor!

Min. 68 – GOOOL Spania!!! Oroz îl surprinde din careu pe Trubin, iar ibericii sunt cu un pas în finală.

Min. 54 – GOOOL Spania!!! „La Rojita” se desprinde după reușita lui Blanco, servit excelent de Abel Ruiz!

Min. 24 – GOOOL Spania!!! Ibericii întorc rapid rezultatul pe Ghencea și preiau conducerea după reușita lui Oihan Sancet.

Min. 17 – GOOOL Spania!!! Abel Ruiz restabilește egalitatea după doar patru minute.

Min. 13 – GOOOL Ucraina!!! Artem Bondarenko deschide scorul la București!

Min. 1 – A început semifinala de pe Ghencea, Spania U21 – Ucraina U21! Învingătoarea o va întâlni în finală pe Anglia.

05-07-2023
17:53

Israel U21 - Anglia U21 0-3 (Gibbs-White 42, Palmer 63, Archer 90)

Anglia a câștigat la scor de neprezentare semifinala cu Israel de la Campionatul European de tineret. Pe lângă cele trei goluri ale lui Gibbs-White (42), Palmer (63) și Archer (90), „puii de lei” au ratat și o lovitură de pedeapsă în minutul 17 prin Gibbs-White.

În marea finală, Anglia se va lupta pentru trofeu cu învingătoarea meciului dintre Spania și Ucraina. Cea de-a doua semifinală de la Euro U21 2023 se joacă pe stadionul Ghencea, cu începere la ora 22:00.

Turneul final al EURO U21 ediția 2023 se apropie cu pași repezi de final. Au mai rămas de jucat în această săptămână cele două semifinale și partida care va desemna echipa națională care se dovedește a fi cea mai bună la această categorie de vârstă. Surprizele nu au lipsit, ba, chiar au fost destul de mari, pentru că în careul de ași au pătruns două nume cărora nu li acordau multe șanse: Israel și Ucraina, o mențiune specială pentru ultima echipă, care are jucători de la cluburi din prima divizie, trecuți prin traumele unui sezon în care alarmele aeriene și fuga la adăposturi au fost ceva frecvent.

Anglia și Spania sunt marile favorite pentru a juca finala EURO U21

Au plecat acasă încă din faza grupelor nume imense la nivel de echipe naționale, inclusiv la tineret sau juniori, precum câștigătoarea ediției precedente, Germania și Italia, una dintre reprezentativele U21 care are alături de Spania cele mai multe succese în istoria competiției, cinci. În sferturile de finală a venit rândul Franței, cea mai scumpă reprezentativă de la turneul final, 438 milioane euro și Portugalia, dar aceasta din urmă în duelul dintre două puteri, Anglia.

ADVERTISEMENT

În semifinale se vor repeta două partide care au avut deja loc în faza grupelor, respectiv Israel și Anglia, care au fost colege în grupa C precum și Spania – Ucraina, partenere ale României și Croației în grupa B. Valoarea loturilor precum și experiența superioară plus palmaresul net superior la tineret duc spre premisa unei finale între Anglia și Spania. Însă la acest nivel de vârstă surprizele nu sunt deloc excluse.

Anglia nu a avut probleme în grupa C cu naționala Israelului

Anglia a jucat al doilea meci din grupa C împotriva naționalei statului Israel. Reprezentanții Albionului debutaseră cu un succes în fața Cehiei iar Israel produsese o mare surpriză, reușind să țină în șah campioana europeanâ a ultime ediții, Germania, în condițiile în care a avut om în minus mai bine de 60 de minute și mai ales în care micii teutoni au irosit două lovituri de pedeapsă!

ADVERTISEMENT

Anglia și Israel s-au întâlnit în al doilea meci pe stadionul din Kutaisi. Superioritatea Angliei a fost evidentă pe tot parcursul meciului, israelienii ajungând rar în careul lui James Trafford, portarul lui Manchester City. Golurile marcate de Gibbs și de căpitanul Smith-Rowe au venit absolut firesc, pe firul jocului și se părea că după ce Cehia a învins Germania pentru Israel totul se terminase. Dar victoria contra Cehiei din ultima etapă a adus o nesperată calificare, continuată în sferturi, în infernul de la Tbilisi, după lovituri de departajare, în fața Georgiei. Anglia e favorită certă la pariuri, cotă 1,35 față de 9,50 al Israelului.

Spania a tremurat bine de tot în grupa B contra Ucrainei

Dacâ pentru Anglia meciul cu Israel a fost unul fără probleme în grupe și sunt suficiente argumente pentru a crede că istoria se va repeta și în semifinala din Georgia nu la fel stau lucrurile pentru semifinala a doua, de la București, de pe stadionul Steaua, unde vor din nou față în față, după egalul de 2-2 din grupa B, Spania și Ucraina.

ADVERTISEMENT

Nu e deloc partida pe care ibericii să o aștepte cu seninătate, pentru că la meciul din grupă Ucraina i-a chinuit rău de tot, conducând în două rânduri iar salvarea de la înfrângere a venit în ultimele zeci de secunde ale meciului, în al doilea minut de prelungiri, de la Abel Ruiz. Și atunci pe teren la ucraineni nu s-a aflat vedeta lui Chelsea, Mudryk, intrat abia în sferturi, cu Franța iar alt jucător exponențial, Sudakov, a fost introdus abia cu un sfert de oră înainte de final. Spania e favorită la pariuri cu cota de 1,75 față de 4,50 al Ucrainei.

Scăderi masive ale numărului de spectatori după eliminarea celor două țări gazdă ale competiției, România și Georgia

Acest turneu final de EURO U21 a început foarte bine la capitolul impact la public. Evident, meciurile cu cea mai mare audiență, una cu adevărat impresionantă pentru partidele de la această categorie de vârstă, au fost cele ale celor două echipe naționale gazdă, respectiv România și Georgia. Recordul la partidele tricolorilor a fost chiar la primul meci, 27.000 de spectatori, dar după 0-3 cu Spania și mai ales după figurația oamenilor lui Săndoi numărul celor prezenți pe stadioanele din București și Cluj a mai depășit zece mii doar la al doilea meci al României, contra Ucrainei, când au fost 14.000. În rest sub zece mii, chiar și la sfertul de finală Franța – Ucraina de la Cluj.

ADVERTISEMENT

La fel a fost și în Georgia. La debutul gazdelor contra Portugaliei au fost 25.000 de oameni în tribune iar victoria neașteptată a provocat o creștere masivă a interesului, la următoarele două meciuri ale Georgiei urcându-se progresiv la 35.000 și apoi 40.000 pentru ca în sferturi, cu Israel, partida să fie mutată pe stadionul central din Tbilisi, unde joacă naționala mare, cu aproape 45.000 de oameni în tribune, deși s-a crezut că se va depăși cifra de 50.000. Acum, la semifinale și probabil că la fel va fi și la finala de la Batumi organizatorii se așteaptă ca în tribune să fie în cel mai bun caz în jur de 6-7 mii de spectatori.

ADVERTISEMENT