Sport

Israel este în semifinale la Euro U21 2023. Cine sunt jucătorii care au impresionat și ar putea înfrunta România în toamnă

Naționala Israelului a reușit o performanță fantastică prin calificarea în semifinale la Euro U21 2023, iar unii dintre jucătorii acestei echipe vor fi adversarii României.
01.07.2023 | 23:03
Israel este in semifinale la Euro U21 2023 Cine sunt jucatorii care au impresionat si ar putea infrunta Romania in toamna
Naționala Israelului a reușit o performanță fantastică prin calificarea în semifinale la Euro U21 2023, iar unii dintre jucătorii acestei echipe vor fi adversarii României. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

Veniți cu cele mai mici șanse la turneul final de tineret, israelienii au dat marea lovitură și au acces în careul de ași după ce au învins Georgia la loviturile de departajare, scor 4-3.

Ce jucători ai Israelului de la Euro U21 2023 ar putea juca împotriva României la toamnă

Parcursul senzațional reușit la Euro U21 2023 ar trebui să-i dea de gândit selecționerului Edi Iordănescu, deoarece naționala mare a României urmează să întâlnească Israelul în toamnă, în preliminariile pentru Campionatul European din Germania.

ADVERTISEMENT

Fără a avea un joc spectaculos, dar cu o defensivă de fier, elevii lui Guy Luzon au rezistat eroic în fața asaltului lansat de georgieni, care au fost susținuți de 45.000 de fani din tribunele stadionului din Tbilisi.

Așadar prima noastră reprezentativă trebuie să fie foarte atentă pentru întâlnirea programată în 9 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, deoarece selecționerul primei reprezentative a Israelului, Alon Hazan, se poate întări cu jucători de la tineret.

ADVERTISEMENT

Trei jucători au făcut deja pasul la naționala mare

De fapt, trei dintre artizanii parcursului fabulos de la Euro U21 2023, portarul Daniel Peretz și mijlocașii Omri Gandelman și Oscar Gloukh, au făcut deja pasul spre naționala de seniori, însă nu și-au câștigat încă un post în primul ”11”.

Dacă Peretz (22 de ani) și Gandelman (23 de ani) nu au debutat încă pentru prima reprezentativă, tânărul Gloukh (19 ani) este un mic erou în țara sa după ce a marcat golul victoriei în partida cu Belarus, din etapa a 3-a a preliminariilor Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Intrat pe teren în minutul 57 al partidei de la Budapesta, jucătorul lui RB Salzburg a înscris direct din corner în minutul 90+1 și a adus trei puncte uriașe Israelului, care se luptă pentru un loc la turneul final cu România.

Ce jucători s-au remarcat la Euro U21 2023

Însă, după performanța uriașă de la tineret nu este exclus ca mai mulți jucători să facă pasul către prima echipă. Printre cei remarcați la Euro U21 sunt fundașii centrali Stav Lemkin și Gil Cohen și cei doi jucători din benzi, Karm Jaber în dreapta și Ilay Hajaj în stânga.

ADVERTISEMENT

Pentru naționala de tineret a Israelului urmează un nou meci extrem de dificil în care pornește cu șansa a doua. În semifinale, elevii lui Guy Luzon vor întâlni învingătoarea partidei Anglia și Portugalia.

În preliminariile Euro 2024, România ocupă locul 2 cu opt puncte, fiind neînvinsă după primele patru etape. Lider este Elveția, cu 10 puncte, în timp ce Israelul se află pe poziția a treia, cu 7 puncte. Se anunță o bătăl.ie în trei pentru primele două locuri, iar ”tricolorii” urmează să întâlnească de două ori Israelul și să joace acasă împotriva Elveției.

ADVERTISEMENT