Life

Semnalul de pe routerul Wi-Fi care îți spune că internetul nu funcționează bine. Ce trebuie să faci dacă vezi această luminiță

Știai că routerul Wi-Fi îți poate spune că internetul funcționează lent? Important este să fii atent la acest semnal și să știi ce ai de făcut.
15.11.2023 | 10:36
Semnalul de pe routerul WiFi care iti spune ca internetul nu functioneaza bine Ce trebuie sa faci daca vezi aceasta luminita
Semnalul de pe routerul Wi-Fi care îți spune că internetul nu funcționează bine. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

În cazul în care nu știai, routerul Wi-Fi îți spune dacă internetul funcționează lent. Există un simbol pe el, însă puține persoane îi cunosc semnificația. Dacă și tu l-ai observat, atunci află că trebuie să faci ceva.

Semnalul de pe routerul Wi-Fi care îți spune că internetul funcționează lent

Toți ne dorim ca routerul Wi-Fi să ne ofere viteza de internet de care avem nevoie. Din diferite motive, însă, e posibil ca internetul să meargă ceva mai greu. Iar routerul Wi-Fi ne avertizează când se întâmplă acest lucru.

ADVERTISEMENT

După cum ai observat deja, pe router există niște luminițe și diferite pictograme. E bine să știi ce înseamnă fiecare în parte, astfel încât atunci când ai probleme cu internetul să știi ce ai de făcut, arată The Sun.

Indicatorul de date în aval este cel la care trebuie să te uiți. El este marcat cu o săgeată în jos și indică abilitatea modemului de a primi informații de la internet. Acest indicator va clipi încet în timp ce routerul pornește și rapid când descarci date.

ADVERTISEMENT

În cazul în care lumina descendentă este roșie sau stinsă, înseamnă că routerul Wi-Fi nu e conectat la internet. Astfel, este bine să te mai uiți din când în cât la el, astfel încât să știi că totul funcționează.

“În mod obișnuit, o lumină care clipește rapid înseamnă că conexiunea dvs. funcționează și transmite date, dar acest lucru poate varia în cazul diferiților producători”, au explicat experții High-Speed Internet.

ADVERTISEMENT

Unde să nu pui niciodată routerul Wi-Fi

Astfel, asigură-te că de fiecare dată, simbolul clipește. Asta înseamnă că ai o conexiune la internet rapidă. De asemenea, dacă întâmpini des probleme cu internetul, poate ar fi bine să ții cont de anumite sfaturi.

Contează foarte mult unde pui routerul Wi-Fi. Unele obiecte din casă, dar și anumite materiale, pot să interfereze cu semnalul de la internet. Spre exemplu, încălzirea în pardoseală poate avea un impact semnificativ.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă ai o casă mai mare, s-ar putea ca semnalul de internet să nu ajungă până unde trebuie, deși routerul promite acest lucru. De vină ar putea fi anumite electrocasnice care pot bloca semnalul.

În acest sens, este recomandat să ții routerul Wi-Fi într-o locație centrală a casei, ceva mai sus. De asemenea, evită să îl ții în bucătărie, ori în apropiere de vaza plină cu apă, sau de acvariu.

Poate nu știai, dar apa este o altă substanță care afectează semnalul emis de routerul Wi-Fi. Apa absoarbe cu ușurință radiațiile trimise de router, lăsând astfel ”o gaură neagră” fără semnal în jurul zonei în cauză, mai spun experții.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot...
Se schimbă automat cardurile la Raiffeisen Bank. Anunț important făcut de bancă. Tot ce trebuie să știi
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Vârsta de pensionare, redusă pentru o categorie de români. Ce prevede proiectul
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze