Life

Trei locuri unde să nu pui routerul Wi-Fi niciodată. Poți avea probleme privind conexiunea la internet

Cele mai nepotrivite locuri în care poți să montezi routerul Wi-Fi. Dacă le pui aici poți întâmpina probleme grave cu conexiunea la internet.
27.10.2023 | 23:49
Trei locuri unde sa nu pui routerul WiFi niciodata Poti avea probleme privind conexiunea la internet
Unde să nu montezi niciodată routerul Wi-Fi. Sursa foto: TechieTech Tech/ Unsplash
ADVERTISEMENT

Dacă te confrunți cu problema conexiunii slabe la internet, analizează unde ai pus routerul Wi-Fi înainte de a contacta furnizorul de servicii. Este posibil să fi făcut o greșeală majoră atunci când ai ales locul în care a fost montat aparatul.

Trei locuri de evitat atunci când îți montezi routerul Wi-Fi

Camera în care alegi să montezi routerul Wi-Fi joacă un rol crucial atunci când vine vorba despre viteza pe care o va avea internetul. Dacă întâpini probleme, este posibil ca furnizorul sau pachetul ales să nu aibă nicio vină, ci să fi făcut o greșeală majoră. 

ADVERTISEMENT

Se poate să fi montat aparatul într-o cameră nepotrivită, în care pereții sunt prea groși sau în care se află obiecte nepotrivite. Astfel că, dacă nu vrei să ai probleme cu conexiunea la internet, ar trebui să eviți pe cât posibil anumite locuri din casă.

Prima cameră în care nu ar trebui niciodată să pui routerul Wi-Fi este bucătăria. Aici este plin de obiecte metalice, iar semnalul Wi-Fi nu este deloc prieten cu acest tip de material.

ADVERTISEMENT

Tototodată, cuptorul cu microunde, frigiderul și alte electrocasnice mari pot avea un impact asupra vitezei la internet. Iar dacă încăperea este într-o anexă a casei, problema poate fi și mai mare din cauza grinzilor de fier.

De ce să nu montezi routerul sub scări

Pivnița este un al loc de evitat atunci când montezi un router Wi-Fi. Locația în sine este una nepotrivită. Pentru că se află în subteran, va fi dificil ca semnalul de internet să ajungă la toate dispozitivele.

ADVERTISEMENT

De aceea, specialiștii recomandă poziționarea aparatului într-un loc central din casă. În acest mod, conexiunea va fi bună din oricare punct al locuinței s-ar afla o persoană.

Totodată, deși nu este vorba despre o cameră, nu este indicat să-ți pui routerul Wi-Fi sub scări, deoarece spațiul este unul închis. Acest lucru va face că răspândirea semnalului să fie împiedicată.

ADVERTISEMENT

O regulă de bază este să verifici dacă îți poți vedea routerul. Dacă nu este în raza ta vizuală, atunci există șanse foarte mari ca ulterior să ai probleme serioase cu conexiunea la internet.

ADVERTISEMENT
Tags: