News

Serbia, lovită de un nou atac armat în masă, 8 morți, într-un oraș la sud de Belgrad. Criminalul a fost prins. Update

Serbia se confruntă cu un nou atac armat în masă, în decurs de două zile. Cel puțin 8 morți și 13 răniți, într-un oraș la sud de Belgrad.
05.05.2023 | 16:11
Serbia lovita de un nou atac armat in masa 8 morti intrun oras la sud de Belgrad Criminalul a fost prins Update
Cel puțin 8 morți și 13 răniți într-un nou atac armat în masă, în Serbia: ”Un act de terorism”. Sursa foto: Twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
05-05-2023
13:32

Detalii despre răniţi

“Un rinichi al unui pacient a fost extirpat. Trei pacienţi sunt trataţi în Smederevo, unul a fost transportat la Centrul de Urgenţă, din cauza unor complicaţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Danica Grujčić.

„Trebuie să fim atenți pentru că în cazul rănilor prin împușcare nu știi niciodată sută la sută ce se va întâmpla”, a mai spus Grujčić. Ea a confirmat bilanţul masacrului, 8 persoane fiind ucise, iar 14 rpnite.

Ministrul a ţinut să mulțumească în mod special tuturor donatorilor de sânge.

05-05-2023
06:27

Criminalul a fost prins de Poliție. Unde se afla tânărul de 21 de ani

La mai bine de 9 ore de la crima în masă comisă în apropiere de Mladenovac, localitate din districtul Belgrad, criminalul a fost prins de Poliție. Din datele presei din Serbia, tânărul de 21 de ani se ascundea la unchiul său, lângă Kragujevac, în satul Vinjiste.

În ”actul terorist” de la Maldenovac, așa cum l-au numit autoritățile sârbe, 8 persoane au fost ucise și 13 au fost rănite. Șapte victime sunt în stare foarte gravă. Atacatorul a folosit o pușcă automată și un pistol, notează Novosti.

Un nou atac armat cu multiple victime a avut loc în Serbia, la doar două zile de la masacrul din Belgrad. Cel puțin 8 morți și 13 răniți au fost raportați într-un oraș situat la sud de capitala statului vecin.

Cel puțin 8 morți și 13 răniți într-un nou atac armat în masă, în Serbia: ”Un act de terorism”

Sârbii trăiesc un coșmar cu repetiție. După ce miercuri, în Belgrad, un elev de 13 ani a împușcat mortal 9 persoane, dintre care 8 elevi, un alt atac cu mai multe victime a avut loc joi seară.

ADVERTISEMENT

Cel puţin 8 persoane au murit şi 13 sunt rănite, într-un atac armat într-un oraș situat la 60 de km sud de Begrad. Acest nou masacru are loc la nici 48 de ore de la atacul armat de la şcoala din capitală.

Din primele informații, acest nou masacru a fost localizat în apropiere de Mladenovac, localitate din districtul Belgrad. Atacatorul, despre care se crede că e un tânăr de 21 de ani, a tras cu o armă automată. El se afla într-o mașină în mişcare.

ADVERTISEMENT

Ulterior, tânărul a fugit, a relatat televiziunea de stat RTS, citată de The Guardian. Dintre cei 13 răniți, 7 ar fi în stare critică. În aceste ore, poliţia îl caută pe suspect. Oamenii legii sârbi au înconjurat o zonă unde se presupune că acesta se ascunde. Au fost aduse aici mai multe echipaje ale poliţiei, cu elicoptere şi drone.

De la Belgrad, Bratislav Gasic, ministrul de interne al Serbiei, a numit atacul ”un act de terorism”. Surse locale spun că printre cei uciși se află un ofiţer de poliţie şi sora acestuia.

ADVERTISEMENT

Cele două persoane ar fi fost împușcate după izbucnirea unui conflict în satul Malo Orasje, în apropiere de Mladenovac. Poliția crede că împușcăturile au avut loc la mai multe adrese.

Tragedie evitată recent în Bosnia. Elev care amenința că va copia atacul armat din Serbia, reținut de poliție

Joi seara, poliţia din Bosnia a anunţat arestarea unui tânăr în vârstă de 18 ani. Elevul ameninţa pe reţelele sociale că va copia atacul armat de la școala din Serbia.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de tânărul din Belgrad, bosniacul avea antecedente de ameninţări şi intimidare în mediile sociale. Liceul mixt din Bihac, unde învăța acesta, a emis un comunicat prin care le cerea elevilor şi părinţilor să nu intre în panică din cauza ameninţărilor.

“Băiatul acela care a ucis 8 copii este pentru mine un mega rege. Pregăteam de multă vreme aşa ceva pentru liceul de economie din Bihac. Va fi un masacru nemaivăzut în Bihac, jur pe viaţa mea!“, a scris tânărul pe contul său de Instagram, citează TopWorld.com.

Masacrul de lângă Mladenovac, la două zile de la cel din Capitala Belgrad

Statul vecin se află deja în doliu. Miercuri, Guvernul de la Belgrad a decretat trei zile de doliu naţional după tragedia de miercuri. De vineri, 5 mai, şi până duminică, sârbii își vor plânge morții, a anunțat ministrul educaţiei din Serbia, Branko Ruzic.

Reamintim că, la mijlocul săptămânii, un elev de doar 13 ani a împuşcat mortal 8 colegi și un gardian, la o şcoală din Belgrad. Poliţia l-a identificat pe atacatorul de miercuri Kosta Kecmanovic. Copilul a folosit două dintre armele tatălui său pentru atacul pe care l-ar fi plănuit de o lună.

ADVERTISEMENT
Tags: