News

Serghei Lavrov acuză Vestul că se gândește la un război nuclear. Ministrul rus, atac la SUA: ”Se comportă ca Hitler și Napoleon”

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, revine cu declarații tăioase la adresa Occidentului. Acesta acuză Vestul că se gândește la un război nuclear și spune despre SUA că se comportă precum Hitler și Napoleon.
03.03.2022 | 13:04
Serghei Lavrov acuza Vestul ca se gandeste la un razboi nuclear Ministrul rus atac la SUA Se comporta ca Hitler si Napoleon
ADVERTISEMENT

Serghei Lavrov, șeful diplomației de la Moscova, lansează noi săgeți în direcția Vestului Europei și a Statelor Unite ale Americii.

Serghei Lavrov acuză Occidentul că se gândește la un război nuclear

Ministrul rus de externe îi acuză pe politicienii occidentali că iau în considerare războiul nuclear, la o săptămână distanță după ce Moscova a început invazia Ucrainei.

ADVERTISEMENT

”Aș dori să subliniez că ideea unui război nuclear se învârte constant în capul politicienilor occidentali, și nu în capul rușilor”, a spus Lavrov într-un interviu acordat presei ruse și străine, notează Times of Israel.

Poziția lui Lavrov vine la doar câteva zile după ce președintele Vladimir Putin a ordonat punerea în alertă a forțelor nucleare ale Rusiei.

ADVERTISEMENT

Tot joi, Lavrov a mai declarat că, în opinia sa, unii lideri străini se pregătesc de război împotriva Rusiei.

Diplomatul rus, atac la adresa americanilor: ”Se comportă ca Hitler și Napoleon”

Ținta preciză a ministrului rus a fost din nou SUA. Lavrov a acuzat comunitatea internațională de ”isterie” asupra Ucrainei, și i-a comparat pe americani cu Germania nazistă, afirmând că ”americanii au avut Europa în stăpânire”.

ADVERTISEMENT

Oficialul rus a spus că americanii încearcă să-i convingă pe germani de faptul că nu au nevoie de conducta Nordstream 2 și că proviziile din Statele Unite ale Americii, ”care sunt mult mai scumpe”, vor fi suficiente.

”Ei încearcă să ne impună propria viziune asupra viitorului Europei. Napoleon și Hitler aveau obiectivul de a avea întreaga Europă sub control. Acum americanii au controlat Europa”, mai acuză Lavrov.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește conflictul militar cu Ucraina, rusul repetă retorica Mosvovei. Lavrov spune că guvernul ucrainean este un regim neo-nazist și spune că ”bandele” de răufăcători jefuiesc orașele ucrainene, inclusiv Mariupol.

Reamintim că, după o săptămână de la începutul războiului, sute de civili au murit în Ucraina în urma atacurilor rusești. Oficialii de la Kiev au acuzat armata rusă că a lovit zone civile din mai multe orașe.

ADVERTISEMENT