News

Serghei Lavrov anunță că Rusia vrea relații ”respectuoase” cu SUA. Şeful Consiliului de securitate rus: ”Nu vrem război”

Șeful diplomației din Rusia, Serghei Lavrov, a anunțat că țara sa vrea relații ”respectuoase” cu SUA. În același timp, șeful Consiliului de securitate rus a dat asigurări că regimul Putin nu vrea război.
30.01.2022 | 15:29
Serghei Lavrov anunta ca Rusia vrea relatii respectuoase cu SUA Seful Consiliului de securitate rus Nu vrem razboi
ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat duminică presei din Rusia, șeful diplomaţiei de la Kremlin, Serghei Lavrov, a afirmat că Moscova doreşte relaţii ”respectuoase” cu Statele Unite ale Americii.

Totodată, acesta a subliniat faptul că obţinerea unor garanţii concrete pentru securitatea Rusiei este un lucru fundamental în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Tot în cursul acestei zile, un alt oficial rus, șeful Consiliului de securitate, Nikolai Patruşev, a dat asigurări că Moscova nu ameninţă Ucraina și nu dorește un conflict militar.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, anunță că țara sa vrea relații ”respectuoase” cu SUA

Serghei Lavrov a oferit un interviu pentru postul Channel One din Rusia. Acesta a spus că Rusia dorește relații de ”respect reciproc” cu SUA. Tensiunile dintre cele două state au fost la cel mai înalt nivel din cauza crizei din Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Vrem relaţii bune, echitabile, reciproc respectuoase şi egale cu SUA, la fel ca în cazul oricărei alte ţări din lume”, a declarat Lavrov în cadrul unui interviu transmis duminică la televiziunea rusă, scrie WioNews.

Pe de altă parte, Lavrov a punctat faptul că Rusia ”nu vrea să rămână într-o poziţie în care securitatea este încălcată cu frecvent”.

ADVERTISEMENT

”De fiecare dată se dovedeşte că linia pe care (ţările NATO) trebuie să o apere se deplasează mai mult spre est. Acum, ea s-a apropiat deja de Ucraina”, a afirmat el.

Lavrov acuză NATO că vrea să ”atragă” Ucraina în alianță

Ministrul rus de externe a mai susținut că NATO dorește să atragă Ucraina în alianță. Potrivit lui Serghei Lavrov, o aderarea a Kiev-ului la NATO ar aduce o atingere gravă relaţiilor dintre occidentali şi Rusia.

ADVERTISEMENT

Oficialul rus a spus că Moscova va continua să încerce ”să obţină nu numai asigurări, angajamente politice pe hârtie, ci şi garanţii juridice constrângătoare” care vor ţine cont de ”interesele legitime” ale Rusiei.

Reamintim că, recent, SUA și NATO au respins oficial cererile Rusiei privind oprirea expansiunii NATO.

Şeful Consiliului de securitate rus: ”Nu vrem război”

În ceea ce-l privește, șeful Consiliului de securitate rus, Nikolai Patruşev, a precizat că regimul Putin nu are niciun plan să atace Ucraina.

”Nu vrem război. Şi nu avem nevoie deloc de aşa ceva. Cei care îl impun, în special occidentalii, îşi continuă propriile scheme egoiste”, a declarat el, citat de agenţiile de presă ruse.

ADVERTISEMENT
Tags: