News

Sfârșit cumplit pentru o femeie din Neamț. A fost găsită carbonizată în casa mistuită de incendiu

O femeie din Neamț a avut parte de un sfârșit cumplit. Aceasta a fost găsită carbonizată în casa mistuită de un incendiu puternic.
04.07.2023 | 16:31
Sfarsit cumplit pentru o femeie din Neamt A fost gasita carbonizata in casa mistuita de incendiu
Femeie de 71 de ani din Neamț, găsită carbonizată în casă, după un incendiu devastator. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

O femeie de 71 de ani din județul Neamț a murit carbonizată într-un incendiu devastator care i-a cuprins casa. Tragedia din nord-estul României s-a petrecut marți, după prânz.

Femeie de 71 de ani din Neamț, găsită carbonizată în casă, după un incendiu devastator

Din datele ISU Neamț, pompierii din zonă au fost solicitați să intervină, marți după-amiază, la ora 14:00. Echipele de intervenție au fost anunțate de producerea unui incendiu la o locuință situată în localitatea Frumosu din comuna Farcașa.

ADVERTISEMENT

Imediat, au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Farcașa și Borca, Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului și SAJ Borca. La fața locului, pompierii au găsit un foc generalizat care se manifesta interiorul unei camere a unei anexe gospodărești. Aici se afla o persoană.

Angajații ISU au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Avea să fie prea târziu pentru locatară. Astfel, în interiorul camerei, pompierii au găsit trupul carbonizat al unei femei de circa 71 de ani.

ADVERTISEMENT

Pe lângă drama umană, s-au raportat și pagube materiale. Au ars bunurile din interiorul unei camere (mobilier, materiale textile și obiecte de uz casnic). O cauză probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații închise, notează ISU, citat de Stiri-Neamt.ro.

Tragedie similară raportată în Neamț și în primăvară

În același județ din Moldova, în primăvară, o femeie în vârstă de 66 ani, din localitatea Ţibucani, a fost găsită carbonizată de pompierii sosiţi să stingă incendiul care i-a cuprins întreaga casă.

ADVERTISEMENT

ISU Neamț anunța la acea vreme că victima era imobilizată la pat. Astfel, i-a fost imposibil să se salveze din calea flăcărilor. ”Incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, generalizat la o casă bătrânească şi la acoperişul unei alte case în construcţie aflata în aceeaşi gospodărie, cu posibilitatea propagării la o altă casă învecinată amplasată la o distanţă de aproximativ 1,5 metri.

Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. Au ars casa bătrânească şi bunurile materiale aflate în interior şi acoperişul celeilalte case pe o suprafaţă de aproximativ 220 metri pătraţi.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în interiorul locuinţei, pompierii au găsit trupul carbonizat al unei femei de 66 ani, imobilizată la pat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. Se pare că jarul căzut din sistemele de încălzire a fost cauza tragediei.

ADVERTISEMENT
Tags: