Life

Sfaturi utile pentru a pregăti grădina pentru sezonul rece. Ce trebuie să știi

Ponturi practice pentru o grădină pregătită de iarnă. Ține cont de aceste lucruri și nu vei avea absolut niciun regret la primăvară.
04.10.2022 | 17:19
Sfaturi utile pentru a pregati gradina pentru sezonul rece Ce trebuie sa stii
Ponturi practice pentru o grădină pregătită de iarnă. Ține cont de aceste lucruri. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Sfaturi utile pentru a pregăti grădina pentru sezonul rece. Ce trebuie să știi în momentul în care toamna își intră în drepturi și iarna este numai la o aruncătură de băț. Cum se îngrijesc planetele și florile în perioada următoare.

Ponturi practice pentru o grădină pregătită de iarnă. Ține cont de aceste lucruri

Plantele uscate sau scoase din pământ trebuie neapărat tăiate pentru că nu vor rezista în sezonul rece. Cele perene se usucă la venirea toamnei, însă de cele mai multe ori supraviețuiesc peste iarnă și răsar din nou la primăvară.

ADVERTISEMENT

Așadar, printre acestea se numără: crinii, crizantemele, ghioceii, zambilele și lalele. De asemenea, trebuie luate în calcul și ierburile aromatice sau usturoiul, anumite soiuri de ceapă, căpșunile, zmeura și hreanul.

Concret, aceste plante au nevoie de o protecție suplimentară. Sfatul specialiștilor este formarea unui ”clopot” de sticlă sau din bidoane mari din plastic care sunt acoperite ulterior cu folie. Pomii fructiferi și arbuștii ”se îmbracă” cu folie pentru a fi protejați de ger.

ADVERTISEMENT

La nivelul solului se poate aplica și un strat de mulci. În aceeași notă, unii gospodari obișnuiesc să recurgă la această procedură în cazul tufelor de trandafiri. Mulcirea se face din chipsuri de lemn, paie, rumeguș și o folie specială.

Cel mai important avantaj pe care îl are acest proces este că va reține apa în sol și riscul de îngheț va fi mult mai mic. Stratul acesta suplimentar se descompune treptat și toate substanțele nutritive ajung direct în sol.

ADVERTISEMENT

Când se platează bulbii de flori. Care e perioada optimă

Bulbii de flori se platează cel mai bine toamna, cu circa 2 săptămâni înainte de venirea primului îngheț. Se sapă o groapă adâncă de 10-15 centimetri ca planetele să nu fie afectate de temperaturile scăzute de peste iarnă.

De asemenea, plantele trebuie udate foarte bine, mai ales dacă a fost un an secetos. Odată ce ai terminat cu udatul e bine să golești conductele de apă și să strângi furtunul pentru că în caz contrar te vei trezi cu țevile sparte din cauza frigului.

ADVERTISEMENT

Furtunul se depozitează într-un spațiu protejat de frig, unde nu va fi afectat în sezonul rece de îngheț. La fel se procedează și în cazul ghivecelor cu begonii sau mușcate.

ADVERTISEMENT
Tags: