Life

Sharon Stone a împlinit 64 de ani! Cum a fost păcălită să filmeze memorabila scenă din “Basic Instinct” și de ce a fost la un pas de moarte

Sharon Stone, actrița care a văzut moartea cu ochii de trei ori, are poveste de viață demnă de film! Cum a reușit să își revină după fiecare încercare grea?
10.03.2022 | 19:16
Sharon Stone, actrița care a văzut moartea cu ochii de 3 ori, a împlinit 64 de ani / Sursă foto: Hepta, montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sharon Stone a împlinit 64 de ani, din care mai bine de jumătate i-a dedicat actoriei, jucând în multe filme și fiind premiată în 1996 la Globul de Aur, pentru cea mai buna actriță.

Sharon Stone, la 64 de ani. Povestea tumultoasă a actriței care a fentat moartea de 3 ori

S-a născut în orașul Meadville din Pennsylvania, pe 10 martie 1958, fiind al doilea copil al lui Joe și Dorothy Stone. A uimit pe toată lumea când a început să pășească și să vorbească la vârsta de 10 luni și mers la școală direct în clasa a doua. La vârsta de 14 ani a avut prima cumpănă: a fost aproape strangulată de sfoara pe care se întindeau hainele la uscat. A scăpat cu viață, dar încercările vieții au continuat. Ulterior, a fost lovită de un fulger în timp ce punea apă în fierul de călcat și avea mâna pe robinet.

ADVERTISEMENT

A reușit de multe ori să atragă atenția celor din jur datorită inteligenței pe care o avea. Era un copil serios, care nu se juca alături de cei de vârsta ei. Era tot timpul preocupată de viața de adult. Se descurca foarte bine la școală, motiv pentru care a reușit să încheie liceul mai devreme cu un an. Astfel s-a și înscris mai devreme la facultate și a studiat la Edinboro University, din Pennsylvania.

Frumusețea lui Sharon Stone, descoperită de unchiul său

În timp ce era la facultate, Sharon Stone avea nevoie de bani, însă cursurile nu îi permiteau să facă prea multe lucruri în timpul liber. Unchiul ei a fost cel care, la un moment dat, conștient de frumusețea cu care a fost înzestrată, i-a propus să se înscrie la un concurs de miss. Sharon a acceptat, deoarece primea din partea lui 100 de dolari, bani de care avea nevoie. Nu a câștigat concursul, însă a fost începutul unei cariere de model. Unul dintre jurații concursului a îndemnat-o să participe la Miss Pennsylvania.

ADVERTISEMENT

De atunci viața ei s-a schimbat complet. S-a mutat în New Jersey și a început cariera în modelling, fiind mai mereu pe podium. A apărut atunci și în mai multe reclame, însă își dorea mai mult. S-a înscris în 1980 la un casting pentru un film și a început o nouă pasiune, primind roluri din ce în ce mai importante.

Sharon Stone
Sharon Stone pozează mereu cu zâmbetul pe buze / Sursă foto: Hepta

Și-a dorit să fie a doua Marilyn Monroe

Actrița Sharon Stone și-a dorit să fie a doua Marilyn Monroe, să fie văzută ca o divă. Aceasta a pozat de două ori în Playboy, însă a fost văzută total diferit, datorită inteligenței pe care o avea. După ani și ani și-a dat seama cât de greu i-a fost lui Marilyn Monroe.

ADVERTISEMENT

“A fost foarte dificil pentru Marilyn Monroe. Nu a fost apreciată pentru calitatea interpretării, ci pentru felul în care arăta. E greu să schimbi asta”, a spus Sharon Stone pentru revista Town&Country, în urmă cu câțiva ani, într-un interviu despre cât de dificil e atunci când lumea se așteaptă să arăți mereu impecabil.

Filmul “Total Recall” i-a propulsat cariera lui Sharon Stone

În anul 1990, Sharon Stone a jucat în “Total Recall”, alături de Arnold Schwarzenegger și a devenit foarte cunoscută și apreciată pentru talentul ei în actorie. A urmat apoi un accident grav de mașină în urma căruia s-a ales cu maxilarul dislocat și mai multe coaste rupte. Nimic nu a oprit-o însă din a-și duce visul mai departe. Deși trebuia să se recupereze, ea a jucat în continuare în mai multe filme, punând cariera pe primul loc.

ADVERTISEMENT

Rolul din “Basic Instinct”, de la scandal la succes uriaș

În 1992, Sharon Stone a jucat în filmul “Basic Instinct”, iar într-o anumită scenă i s-a spus să renunțe la lenjeria intima pe motiv s-ar vedea prin rochie. Potrivit actriței, nu a știut că va fi filmată astfel încât să i se vadă părțile intime. A aflat abia după ce filmul a fost gata și se afla la o proiecție a acestuia. Șocată, l-a lovit pe regizor și imediat și-a sunat avocatul pentru a afla ce are de făcut. Ulterior, Sharon Stone a renunțat la scandalul cu privire la scena controversată și asta pentru că filmul avea un mare succes. S-a spus de-a lungul timpului că a câștigat pentru acest rol 500 000 de dolari, o sumă despre care ea a declarat că este foarte mică, având în vedere că Michael Douglas a câștigat 14 milioane de dolari.

După mai bine de zece ani, a fost filmată și a doua parte a filmului “Basic Instinct”, însă nu a avut același succes ca primul.

L-a mușcat pe William Baldwin în timpul unui sărut

Sharon Stone și William Baldwin nu s-ar fi suportat niciodată, însă au jucat în același film în 1993. Cei doi actori nu voiau nici măcar să fie în aceeași cameră atunci când nu filmau. În timpul scenei unui sărut, actrița l-a mușcat pe colegul de film.

Două căsnicii și două divorțuri în viața lui Sharon Stone

În anul 1984 Sharon Stone s-a căsătorit cu Michael Greenburg, însă căsnicia a durat doar doi ani. Cei doi au divorțat în 1986.

Sharon Stone s-a recăsătorit, în februarie 1998, cu Phill Bronstein. Din cauza unei boli autoimune, actrița nu a putut duce nicio sarcină până la capăt, așa că a decis să adopte un copil. Alături de Phill l-a adoptat pe Roan Bronstein. Căsnicia lor s-a încheiat în 2004, iar custodia copilului i-a revenit lui Phill, actrița având probleme de sănătate.

Atac cerebral și 1% șanse de supraviețuire pentru Sharon Stone, în 2001

Actrița Sharon Stone a suferit în 2001 un atac cerebral și o hemoragie care i-au pus viața în mare pericol. Medicii i-au dat doar 1% șanse de supraviețuire. După o operație care a durat șapte ore, actrița a primit o nouă șansă la viață, însă a urmat o perioadă extrem de grea: șapte ani de recuperare în care a învățat din nou să meargă și să vorbească.

“L-am întrebat pe doctor dacă o să mor (n.r. când a ajuns la spital) și mi-a spus că am hemoragie cerebrală. I-am spus dacă o pot suna pe mama și mi-a zis că este o idee bună, deoarece în curând posibil să nu mai pot vorbi”, a spus Sharon Stone, potrivit abcnews.com.

Sharon Stone a adoptat încă doi copii, după ce și-a revenit

În anul 2005, Sharon Stone a adoptat al doilea copil, pe Laird Vonne Stone. După numai un an, actrița și-a mărit familia cu încă un fiu, Quinn Kelly Stone. După aceste două adopții, actrița a declarat că și-a dorit dintotdeauna o familie mare.

Actrița Sharon Stone, foarte activă pe rețelele de socializare

Sharon Stone este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde are aproape trei milioane de urmăritori. Cunoscuta actriță postează des imagini cu ea sau cu mama ei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Sharon Stone (@sharonstone)

Filme în care a jucat Sharon Stone:

  • Total Recall, în 1990
  • Basic Instinct, în 1992
  • Casino, în 1995
  • Catwoman, în 2004
  • Above the law, în 1998
  • Last dance, în 1996
  • All I wish, în 2017
  • Gloria, în 1999
  • Blood and Sand, în 1989
  • Love in Vegas, în 2014
ADVERTISEMENT