Sport

Și Costel Gâlcă l-a uitat pe banca de rezerve! Jucătorul tras pe linie moartă la Universitatea Craiova

Nici Costel Gâlcă nu l-a luat în considerare pentru primul „11” al Universității Craiova pe Raul Silva, care nu are niciun minut jucat în ultimele confruntări din SuperLiga.
24.04.2024 | 08:00
Si Costel Galca la uitat pe banca de rezerve Jucatorul tras pe linie moarta la Universitatea Craiova
Și Costel Gâlcă l-a uitat pe banca de rezerve! Jucătorul tras pe linie moartă la Universitatea Craiova. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

„Alb-albaștrii” l-au transferat în sezonul trecut pe Raul Silva, iar stoperul din Brazilia a jucat peste 50 de partide la Universitatea Craiova. Totuși, fundașul grupării din Bănie a pierdut locul din primul „11” în lupta pentru titularizare cu Juraj Badelj.

Și Costel Gâlcă l-a uitat pe banca de rezerve! Raul Silva, tras pe linie moartă la Universitatea Craiova

Titular obișnuit în prima parte din sezonul 2023-2024 din SuperLiga, Raul Silva și-a pierdut locul din centrul defensivei Universității Craiova. Gjoko Zajkov și Juraj Badelj au revenit după accidentări în iarnă, iar concurența din apărare și-a spus cuvântul.

ADVERTISEMENT

Stoperul trecut pe la Sporting Braga nu a mai prins minute în ultimele 12 confruntări ale „alb-albaștrilor”. Ultima apariție la Universitatea Craiova a fost în Sepsi – Universitatea Craiova, scor 1-3, de pe 4 februarie 2024.

Raul Silva a rămas pe banca de rezerve a grupării din Cetatea Băniei în 10 partide, iar în alte două nu a fost în lotul lui Ivaylo Petev. Fundașul care a jucat la Sporting Braga este într-o luptă directă pentru titularizare cu Juraj Baldej, celălalt fundaș central de picior stâng de la gruparea din Bănie.

ADVERTISEMENT

Tânărul croat a fost preferat în centrul apărării atât de Ivaylo Petev, cât și de Costel Gâlcă la debutul pentru Universitatea Craiova. Actual antrenor de la gruparea din Bănie a mers pe mâna cuplului Denil Maldonado – Juraj Badelj cu Sepsi OSK, iar alegerea s-a dovedit a fi inspirată.

Denil Maldonado a jucat excelent la Sfântu Gheorghe și chiar a riscat o accidentare horror la sfârșitul confruntării cu Sepsi. Totuși, FANATIK a anunțat în exclusivitate că stoperul hondurian nu are nimic grav, așa cum s-a crezut inițial.

ADVERTISEMENT

Denil Maldonado, Gjoko Zajkov, Juraj Badelj și  Raul Silva sunt fundașii pe care Costel Gâlcă îi are la dispoziție. Și Vladimir Screciu a jucat în centrul apărării, însă acum internaționalul român se recuperează la clinica de încredere a Barcelonei din Finlanda, așa cum FANATIK a dezvăluit.

  • 55 de partide a jucat Raul Silva la Universitatea Craiova
  • 2 goluri a înscris în tricoul „alb-albaștrilor”
  • 550.000 de euro este cota lui de piață, conform transfermarkt
ADVERTISEMENT

Raul Silva a blocat transferul lui Andre Duarte la Universitatea Craiova

Sorin Cârțu a dezvăluit în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA că Raul Silva a blocat transferul lui Andre Duarte la Universitatea Craiova. Fostul președinte l-a dorit, însă răspunsul „alb-albaștrilor” a întârziat, iar impresarul l-a dus la FC U Craiova 1948.

Noi trebuia să ne fi bucurat de aportul lui Duarte la vremea respectivă. În niciun caz să vină Silva, care are 30-35 de ani. Duarte de la Mititelu. Trebuia să vină la noi. A fost blocat la vremea respectivă pentru Silva.

Eu cu Marcel Popescu am vrut să-l aducem pe Duarte pentru că venea prin Felgueiras. Era impresarul lui. Am discutat cu el şi dacă tot a întârziat, l-a propus pentru cealalătă echipă. Când mă gândesc că ai pierdut un fundaş de tipul lui Duarte şi aportul pe care l-a avut şi l-ai luat pe Silva, poate mă uit şi cu un ochi mai critic.

Văd că toată lumea vede lucrul acesta. Se şi vede. Este un fundaş modest. De aia am luat eu foc în ceea ce priveşte străinii. Ei trebuie să fie plus-valoare, să iasă în evidenţă, caimacul echipei. La fiecare joc. Ok, mai ai şi zile proaste. Dar tu ai mai mult zile proaste decât zile bune”, spunea Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru „X” la meciul Universitatea Craiova - CFR Cluj