Fotbal intern

Silviu Lung, înainte de Craiova-FCSB: „Mi-aș dori un 1 solist”. Ce sfaturi le dă lui Mitriță și Bancu

18.10.2018 | 15:48
Silviu Lung inainte de CraiovaFCSB Mias dori un 1 solist Ce sfaturi le da lui Mitrita si Bancu

Legendarul portar al „Craiovei Maxima” dar și al Stelei, Silviu Lung, a vorbit înainte de partida din etapa a 12-a a Ligii 1 Betano dintre CS Universitatea Craiova și FCSB.

Lung a jucat din 1974 până în 1988 la Craiova și apoi a trecut pentru două sezoane la Steaua. După o experiență în Spania la Logrones, Lung s-a întors în România și și-a încheiat cariera la Craiova. Fostul goalkeeper din Bănie a povestit pentru FANATIK.RO despre prima experiență pe Oblemenco din postura de rival a Craiovei, dar și motivele pentru care a ales să treacă la Steaua:

„Primul meci al meu contra Craiovei, am reușit să înving cu Steaua pe Ion Oblemenco, scor 5-1 și apoi am pierdut pe Ghencea, scor 2-1. Am fost primit foarte frumos de fanii olteni, nu am avut probleme cu ei. Era normal ca după 15 ani la Craiova nimeni să îți reproșeze că ai plecat. Eu am plecat fiindcă aveam promisiunea ca la prima ofertă din străinătate să îmi dea drumul. Asta a fost singura condiție pentru care am plecat. Plus că la Craiova se făcuse o trupă nouă, cu copii talentați. Dovadă și victoria din Ghencea. Era o echipă foarte valoroasă, cu un antrenor foarte bun, în persoana lui Sorin Cârțu. Era foarte tânăr atunci, dar a dovedit cu timpul că este un tehnician foarte bun.”

Pariul lui Silviu Lung la Craiova-FCSB

Silviu Lung evită să dea un pronostic. Cu toate acestea Lung crede că oltenii au un avantaj prin prisma faptului că fotbaliștii lui Devis Mangia nu au participat în număr atât de mare la loturile naționale. Totodată, tehnicianul italian nu are nici numărul mare de accidentări pe care îl înregistrează trupa lui Dică:

„Din punctul meu de vedere, Craiova a avut mai puțini jucători convocați la lot și mai puține accidentări, iar Stelei probabil îi va fi foarte greu după aceste meciuri internaționale. Va fi un meci foarte echilibrat, dar normal că îmi doresc să câștige Craiova, fără discuție. Au fost doi ani foarte frumoși la Steaua, cu niște colegi super ok, dar niciodată cei 15 ani de la Craiova nu se pot compara. Nu pot să dau un pronostic, dar mi-aș dori un 1 solist. Sigur că voi merge la meci, suntem invitații domnului Rotaru.”

Silviu Lung, despre jucătorii celor de la CS Universitatea Craiova. Care este favoritul său

Ce sfaturi le dă Silviu Lung lui Alex Mitriță sau Nicușor Bancu,înainte de Craiova-FCSb

Fostul portar de legendă al Craiovei a vorbit despre mai mulți dintre fotbaliștii din Bănie iar favoritul său este Alexandru Mitriță„Îmi plac foarte mulți fotbaliști de la Craiova, dar cel mai mult îmi place de Mitriță. Nu aș putea să îl compar cu vreun fost coleg, dar îmi place cum mângâie mingea, controlul este senzațional și are și niște ruperi de ritm foarte bune. Puțin mai multă concentrare la finalizare îi lipsește și am impresia că este și un copil sensibil, pentru că apostrofările publicului câteodată îl afectează foarte mult și pe el, și pe Bancu. Ei doi sunt jucători foarte buni și fără ei este foarte greu. Cred că ar merita ca publicul să îi susțină mai mult. Toată echipa, inclusiv ei doi, nu merită reproșurile care li se fac.”

Lung s-a arătat impresionat și de Elvir Koljic și a glumit pe seama faptului că puternicul atacant bosniac primește mai puține centrări decât cei care erau în avanposturi în sezonul precedent: „Îmi place bosniacul Koljic, dar înainte veneam cu foarte multe centrări, acum cu mai puține, că s-a schimbat sistemul de joc. Înainte jucai cu 3 pe spate și doi laterali foarte ofensivi care dădeau multe centrări, când aveai pe Mitriță în față, pe Băluță, pe Gustavo, toți de 1m50. Acum avem unul înalt și venim cu mai puține centrări. Dar are simț al mingei, dublează bine pasul, e un jucător cu foarte bune calități, e un vârf bun pentru Craiova”.

Goalkeeper-ul „Craiovei Maxima” îl laudă pe actualul portar al CS Universitatea Craiova: „Pigliacelli este un portar foarte foarte bun, anticipează foarte bine, tehnică excepțională, reflexe foarte bune. Nu știu dacă a greșit de două ori, dar fiind bun e și norocos că nu s-au luat goluri din cauza acelor gafe. E un portar foarte bun și cred că este unul dintre cei mai buni jucători ai Craiovei în acest campionat”.

Olimpiu Moruțan este favoritul lui SIlviu Lung de la FCSB

Portarul „Craiovei Maxima”, despre jucătorii de milioane ai lui Becali

Lung senior a vorbit și despre fotbaliștii de la FCSB care au făcut parte din lotul lui Mirel Rădoi care s-a calificat la Euro U21„Îmi plac toți copiii de la FCSB, îmi plac toți de la România U21. Bravo Isăilă, bravo Rădoi, bravo Gică Hagi pentru că a făcut lucruri fantastice cu acea Academie. Nu am niciun favorit între cei trei. La vârsta asta mai intervin oscilațiile de formă. E o situație greu de gestionat, mai ales după euforia acestei victorii. Nu pot să aleg vreunul dintre ei trei, dar dacă ar fi să o fac, aș merge pe mână lui Man sau Moruțan. Și Coman are multe calități, dar are și mari fluctuații, inerente vârstei”.

Partida dintre CS Universitatea Craiova și FCSB se joacă duminică, de la ora 21:00. Partida va putea fi urmărită în format live stream și pe FANATIK.RO.

  • 77 de meciuri a jucat Silviu Lung pentru naționala României, pentru care a evoluat la Euro 1984 și Mondialul din 1990