Sport

Simona Halep ar putea juca la US Open! Regulamentul e clar. Update

Verdictul în cazul Simonei Halep este aşteptat cu sufletul la gură. Dar fanii sportivei au veşti extraordinare: jucătoarea este pe listă pentru US Open.
20.07.2023 | 21:38
Simona Halep ar putea juca la US Open Regulamentul e clar Update
Simona Halep a revenit la antrenamente. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
20-07-2023
18:39

Regulamentul e clar: o jucătoare nu poate fi înscrisă dacă e suspendată provizoriu

Potrivit Digi Sport, regulamentul WTA e destul de clar în cazul Simonei Halep: așadar o jucătoare nu poate fi înscrisă la un turneu de categorie WTA 1000 dacă e suspendată, chiar și provizoriu, pentru dopaj.

”În conformitate cu Regulile de Integritate, o jucătoare care execută o perioadă de ineligibilitate sau suspendare provizorie în temeiul TADP sau TACP, după caz, nu este eligibilă să participe la un turneu sau să fie înscrisă automat într-un turneu WTA 1000 Mandatory sau de Grand Slam, care va avea loc în perioada ei de ineligibilitate sau suspendare provizorie”, este precizat în regulament.

Așadar, faptul că Simona Halep apare pe lista jucătoarelor înscrise pentru US Open ar transmite că verdictul instanței va fi cel mai negru scenariu, adică o suspendare de cel mult un an. O altă posibilitate ar fi ca Simona Halep să-și fi dovedit nevinovăția și suspendarea să-i fie ridicată pentru totdeauna. Totul se va decide la TAS, acolo unde atât Simona Halep, cât și Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis, au dreptul să meargă.

19-07-2023
18:15

Simona Halep, pe lista jucătoarelor de la US Open!

În aşteptarea verdictului de la tribunalul Sports Resolutions, Simona Halep şi fanii ei primesc o veste extraordinară. În premieră, sportiva apare pe lista jucătoarelor unui turneu. Este vorba chiar de US Open. Astfel, dacă verdictul va fi favorabil şi Halep va scăpa de acuzaţiile de dopaj, ar putea reveni pe teren chiar la ultimul Grand Slam al anului. 

Simona Halep, pe listă la US Open
Simona Halep, pe listă la US Open

 

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis în așteptarea verdictului în cazul său de dopaj. La finalul lunii iunie, dubla campioană de Grand Slam a fost audiată la Tribunalul Independent „Sport Resolutions”. Românca este suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022.

Simona Halep a revenit pe teren! Imaginea care dă speranțe românilor

După trei amânări, Simona Halep a fost audiată în cazul de dopaj la finalul lunii iunie. Totuși, verdictul întârzie să apară, după ce regulamentul ITIA spune că o decizie, în mod normal, ar fi trebuit să fie publicată în 14 zile. În urma complexității cazului, Simona Halep nu a primit un verdict.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, Simona Halep a publicat mai multe imagini încrezătoare pe rețelele de socializare. Miercuri dimineață, campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 a postat un scurt material video în care se află la antrenament, pe hard. Sportiva născută la Constanța își exersa serviciul.

Simona Halep
Simona Halep, la antrenament. Foto: Instagram – @Simona Halep.

Postarea le oferă speranță fanilor, care așteaptă să o vadă pe Simona Halep, din nou, jucând un meci oficial. Ultima partidă în circuit a româncei a avut loc la finalul lunii august 2022. „Simo” pierdea în primul tur la US Open 2022 împotriva Dariei Snigur.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, out din clasamentul WTA

Din cauza întârzierii verdictului, Simona Halep nu a prins lista de înscrieri pentru turneul WTA de la Montreal. Românca va pierde punctele cucerite anul trecut, când a câștigat competiția care s-a jucat la Toronto. Astfel, Simona Halep va rămâne fără puncte și va dispărea din clasamentul WTA.

„Simona Halep va părăsi clasamentul WTA, după ce a fost ‘ucisă’ de ITIA. Când va reveni pe teren, Simona Halep va fi nevoită să adune puncte din turneele ITF sau grație unor wild-card-uri, așa cum plănuiește să facă și Caroline Wozniacki, care a decis să revină pe teren”, au scris jurnaliștii de la Tennis World USA.

ADVERTISEMENT

Gabriela Andreiașu, directorul Agenției Naționale Anti-Doping, a explicat motivul pentru care un verdict venit de la tribunalul londonez în cazul de dopaj al Simonei Halep întârzie să apară. Toate aceste amânări au loc din cauza complexității cazului și în dorința de a se lua decizia corectă.

Simona Halep, acuzată de două încălcări separate ale programului anti-doping

După ce a fost suspendată provizoriu din tenis, în urma unui test pozitiv cu roxadustat, Simona Halep a primit o nouă lovitură în luna mai a acestui an. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a precizat la mijlocul lunii mai că s-au descoperit „nereguli” în pașaportul biologic al româncei.

ADVERTISEMENT

În fața instanței, Simona Halep a pledat nevinovată, iar avocații româncei au pus pe masă toate argumentele pentru un verdict favorabil pentru jucătoarea de tenis din România. O decizie în cazul de dopaj ar fi trebuit să apară pe 13 iulie, la două săptămâni de la audierea Simonei Halep.

ADVERTISEMENT