Sport

Așteptarea a luat sfârșit! Simona Halep este audiată la Londra în procesul de dopaj. Când va fi dat verdictul. Update

Așteptarea a luat sfârșit pentru Simona Halep. După trei amânări, românca este audiată în procesul de dopaj în aceste zile la Londra.
28.06.2023 | 23:53
Asteptarea a luat sfarsit Simona Halep este audiata la Londra in procesul de dopaj Cand va fi dat verdictul Update
Simona Halep este audiată în aceste zile la Londra în procesul de dopaj. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
28-06-2023
20:59

Simona Halep ar urma să afle verdictul în două săptămâni

Simona Halep va fi audiată în această perioadă de forul independent de la Londra. După trei amânări, dubla campioană de Grand Slam va încerca să își demonstreze nevinovăția în fața judecătorilor în procesul de dopaj. 

Jurnalistul Dragoș Suciu a dat detalii la TV Digi Sport despre prezența Simonei Halep la Tribunalul din Anglia, Sport Resolutions. Comentatorul a precizat că sportiva din România ar urma să își afle verdictul peste două săptămâni. 

Totodată, acesta a mărturisit că dubla campioană de Grand Slam va primi, cel mai probabil, o suspendare de doi ani pe care o va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar pedeapsa va fi redusă la jumătate. 

„A fost audiată astăzi, dar va fi audiată și mâine. În aproximativ două săptămâni ar trebui să avem un prim verdict. Momentul care era amânat a avut loc. Alături de avocați, Simona și-a prezentat argumentele. Vom vedea care vor fi deciziile.

În general, aici se dau suspendări de doi ani, apoi deciziile sunt atacate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În general, acolo se reduc la jumătate. Se scade termenul de suspendare provizorie, iar acea suspendare provizorie e din noiembrie 2022”, a declarat Dragoș Suciu.

Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022. Tot la Flushing Meadows anul trecut, românca a jucat ultimul meci oficial la finalul lunii august. După o lungă așteptare, dubla campioană de Grand Slam își va prezenta cazul în fața unei organizații independente.

Așteptarea a luat sfârșit! Simona Halep este audiată la Londra în procesul de dopaj

Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de 10 luni și a coborât drastic în clasamentul WTA. Românca a cerut în nenumărate rânduri să fie audiată rapid în fața unui for independent, însă audierea sa a fost amânată de trei ori, ultima oară la finalul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Următoarea audiere a Simonei Halep a fost programată la finalul lunii iunie. Potrivit gsp.ro, fostul lider mondial va avea parte de audierea mult dorită în aceste zile la Londra, la Sports Resolutions, tribunalul independent de soluționare a litigiilor din sport.

În funcție de complexitatea cazului, decizia în ceea ce privește procesul de dopaj al Simonei Halep ar urma să fie dat publicului după câteva zile sau chiar săptămâni. La mijlocul lunii mai, campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 a primit o nouă lovitură.

ADVERTISEMENT

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a notificat că au fost descoperite „nereguli” în pașaportul biologic al româncei. Concret, Simona Halep a fost depistată de ITIA cu o încălcare separată a programului anti-doping, la care se adaugă testul pozitiv cu roxadustat.

„Din ce știu, va merge la Londra, la această înfățișare. Mă bucur că poate să vorbească despre ceea ce este important pentru ea.

Să sperăm că acest lucru se va închide ca să își vadă și ea de viață și de carieră. Nu comentez ce este normal, Simona e un om extraordinar, sunt sigură că va ieși bine la sfârșit”, a declarat Nadia Comăneci, pentru Pro TV.

Simona Halep a răbufnit după ultima amânare a audierii: „Nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale”

Simona Halep a ales să vorbească pentru prima oară pe larg despre cazul de dopaj la sfârșitul lunii aprilie. Românca a dezvăluit într-un interviu pentru Tennis Majors că audierea ei a fost amânată deja de două ori. Ulterior, o nouă amânare a audierii a avut loc la finalul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Cea mai titrată tenismenă din România a avut o reacție extrem de dură pe rețelele de socializare cu privire la felul în care ITIA tratează procesul său de dopaj. „Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului.

Acum știu cu siguranță că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Nu mai menționez că am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale”, spunea Simona Halep, la finalul lunii mai.

ADVERTISEMENT

Fostă ocupantă a primului loc WTA, Simona Halep a coborât după ultima actualizare până pe poziția cu numărul 50. Pentru că nu a putut să își apere punctele cucerite în sezonul trecut, românca a ajuns să înregistreze cea mai slabă clasare din ultimii 10 ani.

ADVERTISEMENT